אושר לקריאה ראשונה: תוקם מועצה ארצית לביטחון תזונתי. דו"ח מרכז המחקר והמידע של הכנסת: שני שלישים מהילדים העניים סובלים מאי-ביטחון תזונתי

כלים

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בראשות ח"כ חיים כץ (ליכוד), אישרה היום לקריאה ראשונה הצעת חוק של חברי הכנסת רוחמה אברהם (קדימה), אברהם מיכאלי (ש"ס), אורי מקלב (יהדות התורה), ציון פיניאן (ליכוד) ואחרים, לפיה תוקם מועצה ארצית למזון ולביטחון תזונתי. בהצעת החוק נכתב: "ביטחון תזונתי – האפשרות לצרוך באופן סדיר מזון הכולל את כל אבות המזון הנדרשים להתפתחות תקינה ולבריאות האדם".

המועצה תייעץ לשר הרווחה והשירותים החברתיים בנושאים הבאים:

(1) תכנון מדיניות ביטחון תזונתי, לרבות תכניות להבטחת נגישות לתזונה בריאה ומספקת לאוכלוסייה לטווח הקצר ולטווח הארוך

(2) העברת מזון לציבור הנזקק לכך, לרבות הדרכים להעברת המזון לאותו ציבור

(3) פעולות האכיפה, הפיקוח והבקרה שנוקטים כלל הגורמים האחראים לביטחון התזונתי במשרדי הממשלה הנוגעים בדבר

(4) בחינת מודלים שונים להשגת ביטחון תזונתי בקרב האוכלוסייה ועריכת מחקרים נדרשים

המועצה תקיים דיונים פעם בחודש, ותגיש לשר הרווחה וועדת העבודה והרווחה של הכנסת דו"ח שנתי עם המלצותיה. הממשלה תתייעץ עם המועצה בשאלת התקציבים הקשורים לתחומי פעולתה.

יו"ר הוועדה ח"כ חיים כץ: "אני מברך על הצעת חוק חשובה זאת. הוועדה בראשותי תפעל תמיד למען בריאות תושבי מדינת ישראל ורווחתם. נדאג שלשכבות החלשות תהיה נגישות למזון בריא".

ח"כ רוחמה אברהם-בלילא (קדימה), מיוזמי הצעת החוק: "צעד נוסף, חשוב ומכריע התרחש היום בוועדת העבודה והרווחה, לקראת שינוי משמעותי בטיפול בתופעת הרעב בישראל. מחויבותה של המדינה לדאוג לביטחון התזונתי של אזרחיה תעוגן בחוק".

מדו"ח שהגיש מרכז המחקר והמידע של הכנסת לוועדת העבודה והרווחה, עולה כי: תקציבי התמיכה של משרד הרווחה בעמותות המחלקות מזון בשנת 2009 עמדו על כ-11 מיליון שקלים. בשנת 2010 הם ירדו ל-8.25 מיליון. כמחצית מהמשפחות העניות (223,000 משפחות) וכשני-שלישים מהילדים העניים (530,280 ילדים) סובלים מאי-ביטחון תזונתי. 70% מנתמכי עמותות המזון נותרים במצב של אי-ביטחון תזונתי, על אף הסיוע מהעמותות.