טכנולוג מזון הוא אדם אשר רכש ביושר את התואר שלו בהנדסת מזון או בתחום מדעי המזון. אחד מהיתרונות שהכי בולטים הוא ההבנה המקצועית תוך גדי הבטחה של איכות ובטיחות של המזון במפעלים אל מול הדרישות של חברות ההתעדה כמו, מכון התקנים, IQC ועוד כל מיני מכוני ההתעדה, אשר כולל בתוכו כמובן את משרד הבריאות. כאשר סוקר מאחד ממכוני ההתעדה המרובים או מפקח מטעם משרד הבריאות מגיע אל מבדק, יש לו דרישות גם מהבחינה של התשתיות וגם מהבחינה של הניהול של המערכת איכות והבטיחות של המזון אשר לא תמיד מובנות לכל קהל הלקוחות או לאדם שהוא מחוץ למקצוע. טכנולוג המזון ידע לזהות ולהבין בצורה מרבית את הפערים אשר קיימים כאשר הוא מגיע אל המפעל או אחרי הדרישות אשר עולות בגלל הביקורת או המבדק החיצוני, גם מהבחינה של התשתית וגם מהבחינה של מערכת האיכות והבטיחות של המזון, ולהעניק מענה מקצועי אשר מקשר בין הלקוח אל מכון ההתעדה או משרד הבריאות.

קרדיט תמונה FREEPIK
קרדיט תמונה FREEPIK

 

תקנים ומערכות איכות אשר קיימים בתחום המזון

ISO 9001 , זה הוא תקן אשר מיועד לשמירה על המערכת של ההבטחה של האיכות אשר היא נאותה שתוודא שהמוצר או השירות של המפעל הנ"ל''ל יעמדו בכל הקריטריונים הכי חשובים תוך כדי השגת איכות גבוהה של מערכת הניהול גם במפעל וגם במוצרים. HACCP זוהי מערכת או שיטה אשר נועדה לקיים בטיחות במזון באמצעות 7 עקרונות עיקריים. המערכת הזאת נועדה לזהות נקודות מאוד חשובות בכל התהליך של הייצור אשר מורידות את הסיכונים הקיימים שיש במוצר המזון. יש מזונות אשר עלולים לגרום לחנק, הרעלה או זיהום חיידקי בכל האוכלוסייה וסכנה תזונתית רבה אצל אנשים אשר סובלים מאלרגיות שונות למזון.

מה המקום של הלקוח אל מול היועץ?

ללקוח יש מקום חשוב מאוד בכל התהליך ובשמירה על המערכת של האיכות והבטיחות הגבוהה במפעל שלו. טכנולוג מזון עוזר בקידום כל התקנים ויודע בצורה הכי מקצועית איך לשפר את המערכת של הבטחת האיכות, יודע לזהות את כל הפערים שקיימים בין המצב של העסק לבין הדרישות של התקן, גם מבחינה של תשתיות וגם מבחינת הניהול השוטף של המחלקה להבטחת האיכות של הלקוחות.

גרינברג מהנדסים

בתור יועצים אנחנו יודעים לכוון את ההנהלה של המפעל אל נותני השירות הכי מקצועיים מתוך היכרות מלאה, גם אם זאת חברת ניקיון אשר מבצעת הדרכה אל הלקוח על ביצוע של ניקיון תקין למפעל מזון שלו בשביל למנוע גדילה של חיידקים, זיהומים ולכלוכים, וגם אם זאת חברת הדברה אשר תדביר מזיקים במפעלים של הלקוחות, כמו כן, יש התייחסות גם לאדריכלים אשר יודעים להקים תוכניות אדריכליות לכל מיני מפעלי מזון ולהתאים אל הדרישות של התקנות של משרד הבריאות ואפילו נותנים שירותי מעבדה בעזרת המעבדות המקצועיות שיש בארץ אשר מוסכמות לביצוע הבדיקות של המזון.

עדכונים אחרונים

קרדיט לתמונות – בוסט מדיה

כיצד מבצעים התאמת טיפול השתלת שיער למטופל במרפאתו של ד"ר שאלתיאל?

טיפול השתלת שיער הוא פתרון מוכח לנשירת שיער אצל גברים. הצלחת הטיפול תלויה במידה רבה…
קרדיט תמונה FREEPIK

בחירת מערכת CRM בשנת 2025: המדריך השלם

בחירת מערכת CRM בשנת 2025 היא החלטה אסטרטגית שיכולה להשפיע משמעותית על הצלחת הארגון.בשל…
קרדיט תמונה FREEPIK

טכנולוגיית CAD/CAM ברפואת שיניים: תכנון וייצור ממוחשב של שחזורים

מהי טכנולוגיית CAD/CAM ברפואת שיניים? טכנולוגיית CAD/CAM (Computer-Aided…
קרדיט תמונה FREEPIK

איך לשבור את מעגל ההתמכרות בלי להתנתק מהמשפחה?

התמכרות היא מעגל שקשה לשבור, אך בניגוד למה שרבים חושבים, הדרך להחלמה אינה חייבת לעבור דרך…
קרדיט תמונה FREEPIK

עדשות תוך-עיניות מתקדמות: התאמה אישית ושיפור איכות הראייה לאחר ניתוח קטרקט

ניתוח קטרקט הוא אחד ההליכים הכירורגיים הנפוצים ביותר בעולם, והוא מאפשר למטופלים לשפר את…
קרדיט לתמונה: depositphotos

אסטרטגיות שיווק דיגיטלי שלא מדברים עליהן מספיק: הפסיכולוגיה שמאחורי הגדלת המרות

בעידן הדיגיטלי, המאבק על תשומת הלב של הלקוחות הופך לאתגר משמעותי. משווקים רבים מתמקדים…