מנות פתיחה כיום יכולות בקלות להוות ארוחה שלמה בפני עצמה למי שלא באמת רעב. קבלו את המתכון שכולם אוהבים פטריות שמפניון טריות מוקפצות בשום, חמאה, יין וערמונים. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד.

כלים
פטריות מוקפצות עם ערמונים
פטריות מוקפצות עם ערמונים

 

המצרכים:
סלסלת פטריות שמפניון טריות חתוכות לחצאים.
1-2 שיני שום קצוצות.
2 כפות שמן זית.
1/3 כוס יין לבן יבש / חצי יבש.
120 גרם חמאה.
מלח.
5-6 יחידות ערמונים מבושלים.
פלפל שחור גרוס.
כף כוסברה / פטרוזיליה קצוצה וטריה.

אופן ההכנה:
1. במחבת רחבה ואישית מחממים את השמן זית והחמאה ומוסיפים את שיני השום הקצוצות לטיגון של כ-2 דק'. לאחר מכן מחצית מהרוטב שנוצר מעבירי לקערה נפרדת ומחציתה משאירים במחבת. מוסיפים את הפטריות הטריות והערמונים המבושלים למחבת ומקפיצים כ-2 דק'.
2. ממליחים ומפלפלים.
3. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה עד לצמצום היין והתאדות האלכוהול ומוסיפים את יתרת הרוטב ששמרנו בצד ומקפיצים לעוד כחצי דקה.
4. מכבים את האש, מעבירים לצלחת הגשה אישית, מפזרים את עשבי התיבול ומגישים חם.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS