בכנס הנדסת חשמל ואלקטרוניקה שהתקיים בשבוע שעבר ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, הציג אמיר בן-אלישע, סטודנט מהמכללה, את התוכנה עליה עבד בשנה האחרונה. מטרת התוכנה, לדבריו, היא לזהות תנועות מסוכנות במצלמות אבטחה במטרה להילחם בתופעות אלימות כמו תקיפות סכין, או אירועי קטטות ברחוב.
"בשנה האחרונה טרור ברחובות הוא נושא שכל ישראלי מכיר לצערי" ציין אמיר בן-אלישע והוסיף "רציתי להציע פתרון אפשרי לבעיית האלימות שיש בעולם. בשונה מהטכנולוגיה הקיימת היום, שהיא יקרה ומסורבלת, התוכנה שיצרתי יכולה לשבת על כל מחשב נייד או אפילו מכשיר סלולרי".
התוכנה עובדת כך שהיא מסוגלת לזהות מבנה של אדם והיא מפרידה בין התנהגות נורמטיבית להתנהגות אלימה על ידי שילוב של אלמנטים שונים. "התוכנה יודעת לזהות תנועות חדות ומהירות כאשר הן מתרחשות ליד אדם נוסף. לדוגמא, אם מישהו רץ מול המצלמה היא תסמן אותו בכחול, כלומר התנהגות נורמטיבית. אם מישהו מתקרב לאדם אחר והתוכנה תזהה תנועות חדות ומהירות, היא תסמן את האירוע באדום ותשלח מסרים כי מדובר באירוע אלים" הסביר בן-אלישע.
תוכנת הזיהוי לאלימות בווידאו הוצגה בכנס פרויקטים של המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה יחד עם פרויקטים נוספים.
פרופ' סעד תפוחי, דיקן המחלקה, מסר על האירוע: "כל שנה אנו מקיימים כנס פרויקטים מורחב, עם המסיימים בקמפוס אשדוד וקמפוס באר-שבע. בחלקו הראשון של הכנס, הסטודנטים מתכנסים באודיטוריום ושומעים הרצאות מקצועיות מאנשי תעשייה, להרחבת האופקים והעשרת הידע. בחלקו השני של הכנס, מתקיימת הצגת הפוסטרים והפרויקטים בפני קהל, סטודנטים ואנשי הסגל, ולאחר מכן מתחלקים הסטודנטים לחדרים נפרדים ונבחנים מול שופטים. באופן זה, למרות שהמכללה משתדלת לקדם פרויקטים בעלי אופי מחקרי, אנו מצליחים לייצר שילוב גם עם העולם המעשי אליו הסטודנטים יוצאים".