רפרפת פירות יבשים טעימה ובריאה, עם תמרים, תאנים וצימוקים. מתכון לקינוח מיוחד מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

כלים

חומרים:

(ל-8-10 מנות)

100 גרם תמרים

100 גרם תאנים מיובשות

100 גרם צימוקים

1 וחצי ליטר מים

1/2 כפית קינמון

5 כפות אגר אגר

הכנה:

לחתוך את התאנים והתמרים לקוביות ולהוסיף לתוך סיר עם המים והקינמון. להרתיח ולבשל על אש קטנה כ-40 דקות ולצנן, יש לטעום מצונן. במידה והמתיקות אינה מספקת ניתן להוציא את המוצקים ולהוסיף לנוזל תמרים, אותם יש לטחון בבלנדר סטיק ולהחזיר את המוצקים.

את האגר אגר מוסיפים כאשר הנוזל מצונן (את האגר אגר ניתן למצוא בחנויות הטבע) מפזרים על פני הנוזל ולא מערבבים. מביאים לרתיחה ומערבבים בפעם הראשונה ואז עוד בישול של 5 דקות על אש קטנה, מדי פעם לערבב. כאשר מוכן, למזוג לקעריות קטנות ולשים במקרר. הרפרפת מוכנה ברגע שמגיעה לטמפרטורת המקרר (כ-40 דקות).