על האש

(חדש על המדף)
צילום – יחסי ציבור.

חברת "טבע דלי", היצרנית המובילה בישראל למוצרי מזון טבעוני, חידשה לקראת יום העצמאות את סדרת הבורגרים מהצומח BBQ במתכונים ובטעמים מחודשים. הסדרה, המותאמת לצלייה על האש, במחבת, על הפלאנצ'ה או בתנור, כוללת ארבעה מוצרים: בורגר ניו-יורק -  קלאסי; בורגר קליפורניה - עם ברוקולי; בורגר טקסס - עם פטריות; וקבב בולגרי - עם פטרוזיליה.

(חיפה והקריות)
בת חן כהן, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה  במרכז הרפואי בני ציון דיאטנית קלינית B.Sc  צילום מורן לבבי

לקראת חגיגת המנגלים ביום העצמאות, מ"מ מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי בני ציון דיאטנית קלינית B.Sc בת חן כהן, מעניקה מספר המלצות תזונתיות שיוכלו להפוך את החגיגות ביום העצמאות גם למהנות וגם לכאלה שלא יפגעו בגזרה ושתשמורנה על הבריאות

(מתכונים)

אסאדו ציר בקר ויין אדום בליווי סלט ירקות שורש - מתכון מומלץ מתוך תחרות שף העמק הראשונה, שנערכה במסגרת פסטיבל "טעמים בעמקים" השמיני הנערך השנה חודש שלם. המתכון של תושב טבעון, אסף שיטרית, זכה במקום הראשון עם מנה יפייפיה וטעימה של נתחי אסדו בליווי סלט ירקות שורש שהוגשה בכלי קרמיקה מוארך ויפייפה

(מתכונים)

פלפלים צבעוניים קלויים עם ריחן (בזיליקום) - מתכון מיוחד ל"על האש", מבית הספר לבישול תדמור

(מתכונים)

לקראת יום העצמאות ועונת "על האש" מציעים במסעדת כפר הנופש "נופי גונן" בקיבוץ גונן בגליל העליון מתכון מקורי ומרענן של שף יפתח צפריר - שיפודי שישמיקס אוריינטאליים

(מתכונים)

מיוחד ליום העצמאות - לצמחונים אוכלי דגים וכל מי שרוצה לגוון בין בשר לבשר - חציל ודג סלמון על גחלים בממרח פלפלים קלויים, מתכון ממסעדת הדגים בעין גב

(מתכונים)

לקראת יום העצמאות ועונת על האש : טיפים לצליית סטייקים על האש, מאת מומחי רשת מסעדות אל גאוצ'ו

(מתכונים)

דג פורל בר בי קיו על האש - מרכיבים ל-2 סועדים. טיפ: מומלץ להשתמש ברשת מיוחדת לצליית דגים ולשמן את משטח הצלייה

(מתכונים)

ביום העצמאות, הבשר הוא המלך הבלתי מעורער של חגיגות "על האש" המסורתיות. כמעט כל אחד חושב שהוא מומחה באיך לבחור בשר ומה לעשות איתו. הלכנו לשאול את דעתם של האנשים שמגדלים את הפרות. מנתונים לצריכת בשר בקר שנבדקו לקראת יום העצמאות נמסר ע"י חיים דיין, מנכ"ל אמב"ל (ארגון מגדלי בקר לבשר) ומועצת הבשר, כי צריכת בשר הבקר בישראל עומדת על 107 אלף טון בשר בשנה, הצריכה הממוצעת לנפש הינה 14.5 ק"ג בשר בקר בשנה, לשם השוואה, בדרום אמריקה עומדת הצריכה על 45 ק"ג לנפש בשנה