קינואה צבעונית עם כוסמת מונבטת ודלעת מתוקה - מתכון פשוט, בריא ומומלץ, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

כלים

רכיבים:

כוס קינואה צבעונית (אין צורך להשרות לפני, רק לשטוף במסננת)

כוס כוסמת מונבטת (משרים במים כמה שעות, שוטפים ממי ההשריה, מניחים על גבי מסננת, עם קערה מתחת ומכסים במגבת. מרטיבים כפעמיים ביום. לוקח כיממה בחום הזה)

דלעת מתוקה חתוכה לקוביות עם הגרעינים

כרישה אחת חתוכה לרצועות

צרור עלי מנגולד/ תרד

תבלינים: כורכום, כמון, קינמון, מלח גס איכותי ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני מחממים 2 כפות שמן זית (אני אוהבת להוסיף גם כף של שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה).

2. מוסיפים את הכרישה והדלעת ומאדים מספר דקות.

3. מוסיפים את הקינואה והכוסמת והתבלינים לפי הטעם.

4. מוסיפים כ-3 כוסות מים חמימים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד שהמים נספגים (כ- 20 דקות)

מניחים לעמוד עם מכסה סגור כ- 10 דקות (בשלב זה מוסיפים את העלים לסיר לאידוי קצר)

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS