כלים

לחמניות קמח מלא ושומשום מהירות הכנה - מתכון מומלץ לאפייה ביתית מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

חומרים ל-20 לחמניות:

25 גרם שמרים טריים (או ½2 כפות שמרים יבשים)

⅔ כוסות קמח מלא

¼ כוס מים

100 גרם חמאה מרוככת

4 כפות שומשום

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמח והשומשום.

2. ממיסים שמרים במים ומוסיפים לקמח. לאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.

3. לשים במרץ 7-10 דקות עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.

4. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (C°200).

5. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של בערך ס"מ אחד, ובעזרת כוס יוצרים ממנו עיגולים קטנים. מניחים את הלחמים בתבנית לא משומנת.

6. אופים בערך 15 דקות או עד שהלחמים מזהיבים

עדכונים אחרונים