לחמניות קמח מלא ושומשום מהירות הכנה - מתכון מומלץ לאפייה ביתית מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

חומרים ל-20 לחמניות:
25 גרם שמרים טריים (או ½2 כפות שמרים יבשים)
⅔ כוסות קמח מלא
¼ כוס מים
100 גרם חמאה מרוככת
4 כפות שומשום
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח והשומשום.
2. ממיסים שמרים במים ומוסיפים לקמח. לאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
3. לשים במרץ 7-10 דקות עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
4. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (C°200).
5. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של בערך ס"מ אחד, ובעזרת כוס יוצרים ממנו עיגולים קטנים. מניחים את הלחמים בתבנית לא משומנת.
6. אופים בערך 15 דקות או עד שהלחמים מזהיבים