כלים

לחמניות קמח מלא ושומשום מהירות הכנה - מתכון מומלץ לאפייה ביתית מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

חומרים ל-20 לחמניות:

25 גרם שמרים טריים (או ½2 כפות שמרים יבשים)

⅔ כוסות קמח מלא

¼ כוס מים

100 גרם חמאה מרוככת

4 כפות שומשום

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמח והשומשום.

2. ממיסים שמרים במים ומוסיפים לקמח. לאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.

3. לשים במרץ 7-10 דקות עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.

4. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (C°200).

5. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של בערך ס"מ אחד, ובעזרת כוס יוצרים ממנו עיגולים קטנים. מניחים את הלחמים בתבנית לא משומנת.

6. אופים בערך 15 דקות או עד שהלחמים מזהיבים