אפיית חלה - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר שף שרייבר בביה"ס לבישול תדמור
חומרים:
1 שקית שמרים
2.25 כוסות מים חמימים
1/2 כוס סוכר
4 ביצים טרופות
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
כ- 9 כוסות קמח
אופן הכנה:
ממיסים את השמרים במים עם כפית סוכר וטורפים היטב.
טורפים בקערה את הביצים.
מוסיפים מלח, שמן ואת שאר הסוכר וטורפים שוב.
מוסיפים את השמרים וממשיכים לטרוף.
מוסיפים בהדרגה את הקמח.
אוספים לכדור ולשים לבצק חלק וגמיש.
מכניסים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים.
חובטים בבצק התפוח, משטחים ולשים שוב.
מחלקים לארבעה חלקים, וכל חלק מחלקים שוב לשלושה.
את שלושת החלקים מגלגלים לגלילים דקים וקולעים מהם צמה.
מתקבלות ארבע חלות קלועות.
מניחים על תבנית משומנת ומתפיחים שוב.
מברישים בחלמון ואופים ב- 180 מעלות במשך 30-40 דקות.