רכיבים:
1 כוס דבש מפרחי בר או דבש מפרחי הדרים (עפ"י טעמכם האישי)
4 כפות סוכר חום
4 כפות מעדן משמש 100% פרי "יד מרדכי" מעורבב עם 4\3 כוס מים 2\1 כוס שמן זית לתיבול מעודן 4 ביצים
2\1 כוס אבקת שקדים, או שקדים טחונים דק 2\1 כפית סודה לשתיה+ 3 כוסות קמח מנופים יחד
1 כפית תמצית וניל איכותית
לסירופ מעל העוגה: לבשל עם אש קטנה 2 כפות מעדן משמש 100% פרי+2\1 כוס מים, לסנן
הכנה:
- לשמן ולקמח היטב תבנית אפיה.
- בקערה גדולה לשים ביצים ולהקציף, להוסיף סוכר ולהקציף עד שהקצף תפוח, קל ובהיר.
- להוסיף שמן בזילוף עדין, כשנספג לזלף מים+מעדן משמש 100% פרי ווניל.
- לעבור למהירות נמוכה, להוסיף בבת אחת קמח ואבקת שקדים, ולהקציף רק עד שהכל אחיד.
- להעביר לתבנית. לאפות 45 דקות בתנור מחומם ל175ْ, לבדוק ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה כשיוצא נקי- לכבות ולהוציא.
- אחרי 10 דקות לשחרר את העוגה בעדינות מהתבנית, בעזרת החלק הכהה של סכין קטנה.
- לזלף מעל העוגה באחידות את הסירופ.