ריח אחר של מנגל: דגים על האש הרבה יותר טעימים, והרבה יותר פשוטים להכנה ממה שאתם חושבים. אם אתם רוצים להפתיע ולרגש את האורחים ואת עצמכם ביום העצמאות הקרוב, ולדפוק מנגל מיוחד שלא יישכח, הנה הצעה: דגים על האש. הטעם שונה, צריך קצת-יותר תשומת לב, אבל ההשקעה שווה

כלים

בחנויות הדגים מוצעים היום שלושה סוגי דגים המתאימים במיוחד למנגל: אדמונית, אמנון ובורי. אם קניתם את הדגים הללו מספר ימים לפני החג, הרי שתוכלו עד שלושה ימים לשמור אותם במקרר. יותר מכך  - במקפיא. אבל כיוון שאחד היתרונות של דגי הבריכה הישראליים היא הטריות, הכי כדאי הוא לקנות אותם בחנות בערב יום העצמאות, לשמור במקרר עד למחרת בבוקר, ולקחת אותם בצידנית אל מקום המנגל.

בקשו מהמוכר הדגים שלא יוריד מהדג מהקשקשים. בזמן הצלייה הקשקשים הופכים כעין ציפוי: קליפה שמתחממת ושומרת על הדג מפני התייבשות ומפני הידבקות לרשת.  הדרך היעילה והטובה ביותר למנוע הידבקות והתפרקות הדג על האש היא לעטוף אותו בנייר כסף, ובכך משיגים שתי מטרות חשובות ביותר: אי-התייבשות הדג ושמירת כל הערכים התזונתיים החשובים שלו. כדאי לתבל את הדג לפני הצלייה ולא אחריה, כי כך התיבול מתבשל יותר טוב.

מי שרגיל להדליק את האש ומיד לשים את הבשר או הדג – הפעם, כדאי שיחכה שכל הגחלים בוערות ולוחשות. אסור למלאת את המנגל עד שהגחלים יגיעו עד לרשת, השאירו רווח מלמעלה.  דג שלם זקוק לרבע שעה בערך של צליה, וצריך להפוך פעם או פעמיים, ולא יותר.

בתיאבון!