התחרות תתקיים בשיתוף איגוד האופים והמגדנאים ואיגוד השפים הישראלי ב- 25 ו-26 לנובמבר 2015, ויתמודדו בתחרות קונדיטורים בעלי שנתיים ניסיון לפחות, שיתחרו ביניהם על אפיית קרואסונים, בריוש, פאן שוקולד, עוגת קרנץ מדופף ומאפה שמרים מלוח.
שני הזוכים בתחרות (המקום הראשון והשני) יצטרפו לנבחרת ישראל באפייה, המתמודדת באליפויות בישול ואפייה באירופה וכבר זכתה באליפויות ובפרסים רבים.
תחרות האפייה הגדולה מתקיימת זו הפעם השלישית במסגרת אירועי שבוע תעשיות המזון. בפעם הראשונה התחרו האופים בהכנת קינוחים, ובפעם השנייה - באפיית לחמים.
"בחרנו בבצק שמרים כי הוא לב-לבה של האפייה ומהווה בסיס למגוון סוגי מאפה ולאינספור אפשרויות יצירה", אומר מנהל התחרות ונשיא האופים והמגדנאים, ג'קי חזן, "אליפויות כאלה תורמות לענף ומעודדות אופים להתמקצע, לחשוב באופן יצירתי ומחוץ לקופסא ולהגיע לרמה הגבוהה ביותר".
אודות שבוע תעשיות המזון והאירוח 2015
שבוע תעשיות המזון, האירוח והקמעונאות בענף המזון ה- 32 יתקיים ב-24 - 26 בנובמבר בגני התערוכה, תל אביב. השנה תתקיימנה 4 תערוכות מקצועיות במקביל:
ישראפוד - תערוכת המזון והמשקה הבינלאומית המקצועית והגדולה בישראל.
Bake & Cake - התערוכה המקצועית לציוד, חומרים ומוצרי אפייה לענף הקונדיטוריות.
הוטקס - התערוכה הבינלאומית לענפי האירוח, הקמעונאות והשוק המוסדי בישראל.
קיטקס - התערוכה הבינלאומית לטכנולוגיות, ציוד ושירותים למטבח המקצועי.
שבוע תעשיות המזון והאירוח, המאורגן על ידי קבוצת שטיר, אחת החברות המובילות בארץ בתחום התערוכות המקצועיות, מהווה את הבמה המרכזית למפגש מקצועי בו נרקמות עסקאות ונוצרים קשרי מסחר בין יצרנים ויבואנים בתחום המזון והמשקה לבין אנשי הענף המייצגים את השוק המקצועי והמוסדי, השוק המאורגן והשוק הפרטי כמו גם למידה והעשרה.
לפרטים נוספים : www.israfood.co.il