עו"ד גלית צור, המתמחה בנושאי אישות, גירושין וגישור אומרת, כי בעשר השנים האחרונות התאפיינה התקופה שלאחר חגי תשרי, בעליה בהיקף הבקשות לגירושין ובגידול במספר הפונים לייעוץ, טרם נקיטת צעד חריג כמו יציאה מהבית. ואולם השנה מדובר באזור בהיקף חריג וגבוה משמעותית משנים קודמות.
"זה לא חדש," אומרת עו"ד צור, "שהתקופה הזו מתאפיינית בעלייה מחזורית בהיקף המבקשים להתגרש, אך השנה מדובר במספר גדול מכל מה שנתקלתי בו בשנים קודמות. חודשיים של קיץ קשה במיוחד ומיד אחריהם רצף של חגים משפחתיים, יצרו הפעם אווירה נפיצה מהרגיל. בני זוג שפנו אליי טענו ש'אין להם אוויר בבית' ושסיר הלחץ המשפחתי הוציא מהם אגרסיות חריגות. אני מניחה ששבירת שגרת חיי המשפחה ע"י ביקורים מתמשכים וסעודות רבות משתתפים - יוצרים תחושת חנק ורצון לברוח מהמסגרת. יחד עם זאת, אין ספק שמדובר בזוגות שזרעי הפורענות כבר היו קיימים בביתם ושהחגים היוו טריגר להתפרצות. הבעיה המרכזית בסוג פניות זה היא, שהלחץ גורם לאנשים לבצע טעויות קריטיות. ללא ייעוץ צמוד הן עלולות לעלות להם בכסף ובכאבי ראש מיותרים."
עו"ד גלית צור אומרת עוד, כי הפניות הבהולות, במוצאי החג השני וביום שישי שלמחרת החג, מתאפיינות באמוציונליות רבה. "מדובר באנשים טעונים, נרגשים ובהחלט לא שקולים, שדורשים פתרון מיידי ומסרבים לשמוע על דרכים להצלת מסגרת הנישואין. מדובר בפניות בעלות אופי שונה בתכלית מהפניות בשאר חודשי השנה, שמתאפיינות בגישה רגועה יחסית ובבקשה לתחילת הליך גירושין בעקבות רצף אירועים קשים בזוגיות, או לאחר סכסוך מתמשך שלא נפתר."
גלית צור: בישראל מדובר בחגים הדתיים של חודש תשרי, שמגיעים מייד לאחר חודשיים של חופש גדול, שמצליחים לשגע לא מעט הורים לילדים קטנים. זה לא שונה בהרבה מתסמונת הזינוק בפרידות בני זוג המתרחשת באירופה ובארה"ב בשבועות שבין ראשית השנה הנוצרית, לבין "ואלנטיינס- דיי" בחודש ינואר. הסטטיסטיקות במדינות אלו מדברת על פרידות וגירושין בשיעור של 200% ויותר מאשר בשאר חודשי השנה.
"הלחץ הזה והאגרסיות המלוות רצון לפרידה לאחר החגים עלולים לגרום לאנשים לבצע טעויות חמורות, שיעלו להם הון בהמשך ועלולות לסבך מאוןד את הליך הגירושין מבחינתם. כמו בכל תחום אחר בחיים, אני ממליצה לכל אחד ואחת לקחת אוויר ולא לבצע שום מהלך חפוז, ללא ייעוץ של עו"ד המתמחה בנושא," מסכמת עו"ד צור.
שלושה טיפים (מבין רבים), שעשויים לחסוף כאבי ראש וכסף ללחוצים לפתוח תיק גירושין:
יש לבדוק את זכויותיך ואת מצבך המשפטי עם עו"ד המתמחה בתחום אישות וגירושין.
יש להתעלם לחלוטין מ"טיפים" של חברים ובני משפחה. אין קשר בין מקרה מסויים ששמעתם עליו, לבין המקרה שלך ואסור לך להסיק מסקנות מאירוע שנדמה כ'דומה' או 'קרוב' למקרה שלך.
חשוב: לא תמיד בית הדין הרבני הוא האופציה הפחות טובה לאישה ולא תמיד בית המשפט האזרחי הוא בחירה גרועה לגבר. אין ללכת שולל אוטומטית אחר אמונות רווחות אלו.