חיים קריגל נולד בכפר סבא וגדל במלבורן ובסינגפור. בסינגפור הפך לחיים יגיל, עת בשליחות מטעם מדינת ישראל, שינה אביו את שם המשפחה. בבצלאל סיים יגיל חיים תואר ראשון בתקשורת חזותית. כשנישא, אימץ את שם משפחתה של רעייתו והוא מאז יגיל נטע. יגיל נטע מצייר את חיים קריגל בתערוכה תיקוני נוף 2, בעודו מתבונן אל שורשיו המשפחתיים והאמנותיים כאחד
יגיל נטע מצייר מאז היותו נער, כתלמיד של משה רוזנטליס, בהמשך כאסיסטנט של אורי רייזמן בכברי ועד לימודים אצל יאיר גרבוז, לפני שפנה לבצלאל. בשנתיים האחרונות שב לצייר בהשראת אסכולת המופשט הלירי של קבוצת 'אופקים חדשים'. יגיל נטע הוא בעלים-שותף במשרד הפרסום ברוקנר נטע יער. זוהי תערוכת היחיד הראשונה שלו.
מתוך דבריו של שגיא רפאל, אוצר התערוכה: "חיים קריגל (שם פסוודונים 'אמיתי') נדמה בתחילה כבן דורם של אמני אופקים חדשים, אך במבט שני הוא מתגלה כמתבונן אירוני בהם ממרחק הזמן. ציטוטים טקסטואליים המשובצים פה ושם בציורי התפנים והנוף של קריגל, מונעים מהם להיות ציורים 'תמימים', חופשיים מכל מטען ביקורתי... קריגל אינו מצטט ציורים ספציפיים, כי אם נכנס לעורם של אמני המופשט הלירי, וכמו מצייר מחדש את מושאי הציור של אלו, תוך ראייתם בצורה עכשווית.
מוטיבים כפנים החדר, טבע דומם על שולחן, דמות אישה לפני חלון מסורג, נוף עירוני מבעד חלון, חצר בית ונוף הררי הנדמה גם כקימורי אישה – כל אלו מהדהדים במודע, אך לא מצטטים ישירות, מתוך ציוריהם זריצקי, שטרייכמן ובני תקופתם, אך גם מציוריו של אורי רייזמן ואחרים. האם סגנון מובהק או מוטיבים מרכזיים, אשר אפיינו את אמני העבר, ממשיכים כיום להוות תפקיד עבור האמנים העכשוויים, העשויים לדלג מסגנון לסגנון ומנושא לנושא, ללא צורך בהתפתחות לינארית מובהקת?
באחד מציוריו של חיים קריגל מהשנה החולפת, מצוטט אדם ברוך בכותבו על אודות רפי לביא, בעקבות יציאתו של זה לגמלאות, לאחר שנים ארוכות של ניהול והוראה במדרשה לאמנות בבית ברל... הדור הצעיר, הבועט בדור קודמיו, מצטייר כעת בעיני דור האמנים החדש, תלמידי הדור הקודם, כמאובן ומיושן לא פחות משנתפשו שלושת הציירים בעיני לביא. וזהו אם כן צחוק הגורל, החוזר ונשנה בראי ההיסטוריה, כאשר כל דור מנסה להתנתק מקודמו ולהכריז על עצמאותו, וזה בתורו נבעט ממקומו על ידי יורשיו.
קריגל לא נוהה אחר אופנות ציוריות אלא משתמש במעין אימפרסיוניזם בהיר פלטה וקל מכחול, בכדי להאיר על הגדרות כ"מיושן" ו"עכשווי", אמנות "גבוהה" ו"נמוכה", סגנון אישי ו"רלוונטיות בת הזמן" לעומת זו ש"אבד עליה הכלח"."
"תיקוני נוף 2"
תערוכת יחיד בגלריה P8
אוצר: שגיא רפאל
14 באפריל, יום חמישי בשעה 20:00, פתיחת התערוכה
התערוכה תציג עד 7 מאי 2011
גלריה P8, רחוב פוריה 8, יפו, טל' 8616001 – 050
שעות פתיחה: יום חמישי 16:00-19:00, שישי-שבת 11:00-14:00