חברת הליסינג "שלמה סיקסט" אשר פלשה לאדמות המדינה וגידרה לשימושה שטח של כ-3000 מ"ר באזור צריפין, נאלצה לפנות אותן לאחר אכיפה של רשות מקרקעי ישראל. החברה השתלטה על שטח הצמוד למגרש הרכבים שלה, תוך שהיא חוסמת מעבר ציבורי בשטח - ללא היתר ובניגוד לחוק. החברה, שפלשה לפני כשנה לאדמות מדינה ופינתה אותם לאחר התראות - שבה לאחרונה למקום, גידרה ותפסה שטחים המיועדים לשימוש הרכבת. מפקחי רשות מקרקעי ישראל שאיתרו את הפלישה הגישו נגד "שלמה סיקסט" תלונה למשטרה באשמת הסגת גבול, עבירה פלילית שדינה עד שנתיים מאסר בפועל, והוציאו נגדה צו סילוק פולשים. בעקבות פעולות המפקחים נאלצה החברה לפנות את הקרקע ולהחזירה לרשות

חברת "שלמה סיקסט" אותרה לאחרונה ע"י מפקחי רשות מקרקעי ישראל כשהיא חורגת מהקרקע שהוקצתה לה ופולשת בפעם השנייה לשטח של כ- 3000 מ"ר אדמות מדינה בצריפין, אותו גידרו אנשי החברה ללא היתר, תוך מניעת זכות מעבר של הציבור .

בשנה שעברה נתפסה החברה בפעם הראשונה כאשר היא פולשת לאדמות מדינה בהיקף של 10,000 מ"ר השמורות לשימוש עתידי של הרכבת, ללא היתר או אישור כלשהו.

מפקחי רשות מקרקעי ישראל שאיתרו את הפלישה הודיעו לנציגי החברה כי אם לא יפנו את השטח תוגש נגד "שלמה סיקסט" תלונה למשטרה בגין הסגת גבול, עבירה פלילית שדינה עד שנתיים מאסר בפועל, ולאחר ביצוע הפינוי יוגשו נגד "שלמה סיקסט" גם תביעות כספיות בהן תידרש החברה להחזיר לקופת המדינה את עלויות הפינוי ודמי השימוש הרטרואקטיביים בקרקע. לאחר אזהרה רשמית פינתה החברה את השטח אליו פלשה לשביעות רצונם של המפקחים.

לאחרונה נדהמו מפקחי הרשות לגלות כי "שלמה סיקסט" חזרה ופלשה לאדמות המדינה במקום, לשטח של 3000 מ"ר שלא הוקצה לה, אדמות מדינה המיועדות לשימוש עתידי של הרכבת, אותן גידרה החברה באופן המונע מעבר של הציבור והכשירה אותו לחניית כלי רכב.

בעקבות זאת מסרה רשות מקרקעי ישראל לחברה צו פינוי קרקע, המורה לה לפנות את הקרקע תוך 30 יום – או שתפונה על ידי מפקחי הרשות. 30 הימים שהוקצבו לחברה לפנות את הקרקע הסתיימו, אך היא לא צייתה לצו ולא פינתה את הקרקע.

לאור אי הציות לדרישה פעלו מפקחי רשות מקרקעי ישראל והגישו תלונה למשטרה נגד חברת "שלמה סיקסט" בגין עבירת הסגת גבול, עבירה פלילית שדינה עד שנתיים מאסר בפועל. במקביל, החלו בחטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל ההכנות לביצוע פינוי בשטח בליווי המשטרה, ואף להגשת תביעה כספית, בה תידרש החברה להחזיר לקופת המדינה גם את עלויות הפינוי, הכוללות את עלויות כוח האדם והציוד המכני, וגם תשלום רטרואקטיבי של דמי השימוש בקרקע.

לאחר שאנשי החברה נוכחו בנחישותם של המפקחים, החליטה "שלמה סיקסט" לפנות את הקרקע בעצמה, הסירה את הגדר והחזירה את הקרקע לידי מפקחי רשות מקרקעי ישראל. המפקחים החזירו את הקרקע למאגר הקרקעות הציבורי.

"מדיניות האכיפה המחמירה של רשות מקרקעי ישראל מוכיחה את עצמה פעם אחר פעם, כאשר נחישותם של המפקחים מובילה לכך שמדי שנה מאות מקרים של הסגת גבול מסתיימים בכך שמסיגי הגבול נאלצים לפנות את הקרקע בעצמם. מפקחי הרשות פרוסים ברחבי הארץ וממלאים את שליחותם הציבורית, השמירה על הקרקע, בנאמנות ובנחישות", אומר עמיר גילת, מנהל מרחב מרכז בחטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל.