במסגרת שבוע המזון תתקיים תערוכת ישראפוד 2015, הנערכת זו השנה ה-32 ברציפות, תערוכת המזון והמשקה המקצועית הגדולה ביותר בישראל. במקביל תתקיים תערוכת הוטקס – אשר בה יוצג ציוד, שירותים וטכנולוגיות לתעשיית ה- HORECA (האירוח, ענף המלונאות, מסעדנות ובתי קפה), הקמעונאות והשוק המוסדי, תערוכת קיטקס – לטכנולוגיות, ציוד ושירותים למטבח המקצועי, ותערוכת BAKE & CAKE לענף הקונדיטוריה ובתי המאפה. יחד מהוות התערוכות, והכנסים שייערכו במסגרתן, מוקד מפגש עסקי ומקצועי של בכירי תעשיית המזון והאירוח בישראל, יצרנים ויבואנים ואנשי הענף המייצגים את השוק המקצועי והמוסדי, השוק המאורגן והשוק הפרטי. בתערוכות, המאורגנות ע"י קבוצת שטיר, יוצגו מכלול המוצרים והשירותים בענף וכן מגוון רחב של חידושים והתפתחויות בענף המזון, המשקאות, האירוח, ציוד למטבח המקצועי ותחום הקונדיטוריה לרבות אליפות ישראל באפיית עוגות שמרים, הוועידה לענף המסעדנות, הוועידה לענף הקמעונאות וכן הכנס השנתי לאדריכלים ומעצבי פנים בענף האירוח.
ביום שלישי ה-24 בנובמבר 2015 יפתח שבוע תעשיות המזון והאירוח 2015 בגני התערוכה בתל אביב בארגון קבוצת שטיר, המתמחה בארגון תערוכות מקצועיות, בחסות משרד הכלכלה ולשכת המסחר תל אביב והמרכז
במסגרת שבוע תעשיות המזון והאירוח מתקיימות 4 תערוכות במקביל - ישראפוד - התערוכה הבינלאומית למזון ומשקה, הוטקס - התערוכה הבינלאומית לציוד, שירותים וטכנולוגיות לתעשיית האירוח, ענף הקמעונאות והשוק המוסדי, קיטקס - התערוכה הבינלאומית לטכנולוגיות, ציוד ושירותים למטבח המקצועי, ו Bake & Cake - התערוכה המקצועית לענף הקונדיטוריה ובתי המאפה.
בתערוכות צפויים להשתתף מאות מציגים, בהם חברות ומותגים בינ"ל הכוללים יצרנים, יבואנים ומשווקים בתחום תעשיית המזון, המשקה והאירוח, נותני שירותים לתעשיית הציוד המקצועי למטבחים מישראל ומהעולם, מומחים בתחום. בתערוכה צפויים לבקר קניינים, שפים, מנהלי מזון ומשקה, משווקים, בעלי ומנהלי חנויות ורשתות בתחום המזון והמשקאות, יצרנים, יבואנים, יצואנים וסיטונאים.
במסגרת שבוע המזון תתקיים אליפות ישראל באפיית עוגות שמרים 2015 - בשיתוף איגוד השפים הישראלי. כ-25 אופים ישראלים יתמודדו במשך יומיים (25 – 26 בנובמבר) באליפות אפיית עוגות השמרים, כאשר שני הזוכים בתחרות (המקום הראשון והשני) יצטרפו לנבחרת ישראל באפייה, המתמודדת באליפויות בישול ואפייה באירופה וכבר זכתה באליפויות ובפרסים רבים. מנהל התחרות הוא נשיא האופים והמגדנאים- ג'קי חזן.
בנוסף, יתקיימו במקביל לתערוכות כנסים מקצועיים:
הוועידה המרכזית השנייה לענף המסעדנות בישראל בשיתוף RESTOTEL.
הוועידה השלישית לענף הקמעונאות והמזון - גיבוש חזון לענף המזון, בשיתוף איגוד לשכות המסחר.
הכנס השנתי הרביעי לאדריכלים ומעצבי פנים בשיתוף אגודת אדריכלי פנים בישראל – בהתמקדות בעיצוב מסעדות וחללי אירוח.
גיל שטיר, מנכ"ל קבוצת שטיר, מארגנת התערוכה, אומר כי: "שבוע המזון ותעשיות האירוח יחשוף בפני באי התערוכות את מגוון החידושים וההתפתחויות בענף המזון והמשקאות ותעשיית האירוח. התערוכה מהווה במה מרכזית למפגש מקצועי בו נרקמות עסקאות ונוצרים קשרי מסחר בין יצרנים ויבואנים בתחום המזון והמשקה לבין אנשי הענף המייצגים את השוק המקצועי והמוסדי, השוק המאורגן והשוק הפרטי. בנוסף, מקבלי ההחלטות של הענף יוכלו לראות תחת קורת גג אחת את מכלול המוצרים והשירותים בתעשיית המזון והמשקה מה שיאפשר להם להתעדכן ולסקור את החידושים המקצועיים בתחום וכמובן להעשיר את הידע ולהתעדכן בכנסים המקצועיים הנערכים במקביל ."
שבוע המזון | 24 - 26 בנובמבר 2015 | גני התערוכה תל אביב
שעות פתיחת התערוכה:ימים ג'-ד' – 12:00 – 20:00, יום ה' – 10:00-18:00
הזמנות לקהל מקצועי בלבד. לקהל הרחב – כניסה – 100 ₪.