סקר "מאגר מוחות" שהוזמן על ידי ארגון "לאורו נלך- מרכז חינוכי להתנדבות" מצביע על שיעור נמוך של 7% מבני הנוער בישראל אשר מתכוונים להתנדב במהלך חופשת הקיץ הקרובה. נתוני הסקר יוצגו במהלך טקס השקת מוקד טלפוני להתנדבות שיתקיים ביום שני הקרוב בכנסת בנוכחות חברי הכנסת אורי אורבך, שלי יחימוביץ ואילן גילאון

כלים
סקר חדש של "מאגר מוחות" בראשותו של פרופ' כץ הוזמן על ידי הארגון "לאורו נלך" ומצביע על שיעור נמוך במיוחד של בני הנוער בישראל אשר מתכוונים להתנדב בחופשת הקיץ הקרובה. ארגון לאורו נלך אשר מפעילה אלפי בני נוער בפעילויות התנדבותיות במהלך השנה, יחנוך בשבוע הקרוב מוקד טלפוני ייחודי אשר יקשר בין בני הנוער המעוניינים לתרום לבין גופים ועמותות הזקוקים למתנדבים במהלך חופשת הקיץ.

לרגל טקס חנוכת המוקד אשר יתקיים בכנסת ביום שני בשעה 16:00 בנוכחות ח"כ אורי אורבך,שלי יחימוביץ,אילן גילאון וטל ברודי, יוצג סקר מיוחד הבוחן הרגלים ועמדות ביחס לפעילות התנדבותית של בני נוער בישראל, הן במהלך שנת הלימודים והן בחופשת הקיץ. מנתוני הסקר, ניתן לראות כי רק 7% מבני הנוער מתכוון להתנדב במהלך חופשת הקיץ,מי שאינם מתכוונים להתנדב במהלך הקיץ מדווחים על הסיבות העיקריות הבאות: חוסר זמן, לא מתאים להם/רוצים חופש, יטיילו בחו"ל ובארץ ומעדיפים לעבוד.

בנוסף לכך, ניתן לראות כי הרצון להתנדב נמוך במיוחד. בשאלה "במידה והיו פונים אליך בהצעה להתנדב בקיץ, האם היית מתנדב/ת? " 47% עונה בשלילה לעומת 23% אשר הביעו את הסכמתם ו-30% שענו "אולי, ייתכן". לעומת פעילויות התנדבותיות שלא בדיוק "באופנה" בני הנוער מעדיפים לגלוש במחשב ובאינטרנט (26%) לטייל בארץ (24%) לבלות בים ובבריכה (20%) לנסוע לחו"ל (8%), לעבוד (6%) ללמוד (4%) ולהשתתף בפעילויות של תנועות הנוער (5%). הסקר גם עסק בשאלות הקשורות להתנדבות במהלך השנה. לשאלה "האם את/ה נוטל/ת חלק בפעילות התנדבותית כלשהי, במהלך לימודיך", כ-72% ענו בשלילה. בני המגזרים הדתי לאומי והחרדי בולטים בשעורי התנדבות גבוהים יותר (כ- 40%). הסיבות השכיחות לאי-התנדבות: חוסר זמן (35%), השקעה בלימודים (18%) , "לא מתאים לי"(14%), העדר מסגרת מתאימה (12%), החברים לא מתנדבים (9%), "מעדיף לעבוד בשכר" (8%) ו- "לא הציעו לי" (3%). הרב בני וורצמן, מנכ"ל ארגון לאורו נלך: "נתוני הסקר מצביעים על מוטיבציה נמוכה לתרום ולהתנדב. העובדה כי רק 24% מבני הנוער היו מתנדבים במידה והיו פונים אליהם בהצעה כזו, מראה כי יש צורך להעלות את מודעותם בנושא זה ולעודד את הנוער בישראל לתרום ולהתנדב בחברה. מוקד הטלפוני בא לענות על צורך זה ולאפשר לבני הנוער חוויה ייחודית של נתינה במהלך חופשת הקיץ". הסקר נערך בשיטה של סקר טלפוני באמצעות ראיון מובנה, בתאריכים 30.5-2.6.2010 בקרב מדגם הסתברותי של 408 משיבים המהווה מדגם מייצג של אוכלוסיית בני הנוער בגילאי 14-18. טעות הדגימה ביחס לאומדנים השונים היא 4.5%.