ראש עיריית אשקלון, בני וקנין, תוקף בחריפות את הצעתו של אפרים שלאין, מנהל אגף בכיר לתכנון ותשתיות במשרד הפנים, להקמת תחנת כוח פחמית באשקלון בתמורה להשבתת ארבע טורבינות בתחנת הכוח "אורות רבין" בחדרה

כלים

"אף כי ברור לכל, כי המשך הפעלתן של הטורבינות בחדרה פוגע פגיעה בריאותית, סביבתית וכלכלית קשה בתושבים ובמשק הישראלי בכלל, הפיתרון איננו לגלגל את הבעיה לפתחה של אשקלון" כתב וקנין במכתב תקיף ששלח למשרד הפנים. במכתבו חולק וקנין על עצם סמכותו של שלאין, מנהל אגף במשרד הפנים, להציע הצעות מסוג זה: "למיטב ידיעתי, תפקיד המינהל בעניין זה, מצטמצם להגשת המלצה בעניין הליכי התכנון בתחנה באשקלון, ולא בהמלצות בנוגע לניהול משק החשמל".

בשאלת זיהום האוויר שייחסך באזור חדרה מטיל ראש עיריית אשקלון את מלוא האחריות לנושא על חברת החשמל: "חברת החשמל, שמפעילה את תחנת הכוח "אורות רבין" היא שאחראית לשדרוג המערכות, ועל כן עליה מוטלת המשימה של הקמת חלופות נקיות ובריאות יותר במקום הטורבינות המזהמות".

לטענת וקנין הצעת אגף התשתיות במשרד הפנים היא איוולת מסוכנת לעיר אשקלון ולתשע רשויות מקומיות נוספות, אשר סובלות מזיהום האוויר שנגרם מריכוז התשתיות באזור. כידוע - במדינת ישראל שני מוקדים מרכזים בהם תשתיות לאומיות חיוניות – מטרופולין חיפה ואשקלון.

כבר עתה פועלים באשקלון תחנת הכוח "רוטנברג", תחנת כוח המופעלת על גז במתקן התפלה, מתחם של תש"ן עם כ-700 אלף מ"ק תזקיקים ודלק גולמי, מתחם קצא"א מיליון וחצי מ"ק דלק גולמי ועוד. כל זאת במרחק של קילומטרים ספורים מרצועת עזה, שמוגדרת כישות אויב.

את מכתבו חותם וקנין באיום תקיף: "הניסיון לזכות באהדת תושבי חדרה על חשבון תושבי אשקלון והסביבה ולקדם תוכנית זו תוך תקווה למאבקים עתידיים בין הרשויות, לא יצלח. לא תהיה לנו ברירה אלא להיאבק בתוכנית הזו בכל כוחנו ובכל האמצעים שידרשו לכך".