כלים

קארי דגים בנוסח גואה - מתכון בריאותי מיוחד, של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריא של בית הספר לבישול תדמור

רכיבים:

15 גרם תמרהינדי‏

‏2 כפות שמן קנולה‏

‏1 בצל קטן, קלוף, קצוץ

‏1 כפית אבקת צ'ילי

חצי כפית כמון טחון

‏2 כפיות כוסברה טחונה‏

‏100גרם קוקוס טחון

חצי כפית כרכם טחון

‏3 עגבניות קצוצות‏

‏5-6 עלי קארי (אם יש)‏

‏1-2 פלפלים ירוקים חריפים, מנוקים וקצוצים דק

‏1 ושליש כוסות מים‏

‏500 גרם בקלה חתוך לנתחים‏

מלח

הוראות הכנה:

משרים את התמר ההינדי בכוס מים חמים 10-15 דקות. יוצקים דרך מסננת דקה לכלי שני ומהדקים את ‏התמר הינדי למסננת. מחממים את השמן בסיר בגדול, מטגנים את הבצל עד השחמה, מוסיפים צ'ילי, ‏כמון, כוסברה, קוקוס וכורכום. מטגנים 30 שניות. בוחשים את העגבניות, נוזלי התמר הינדי, עלי הקארי, ‏פלפלים ומלח, מוסיפים מים ובקלה, בוחשים קלות, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20-30 דקות. ‏מגישים עם אורז מבושל.