סקירה ראשונית של לוג הערכת המבנה של נוטק מצביעה על נוכחות של סדרה של קרבונטים בעובי של יותר מאלפיים רגל, עם אפשרות של אזורים משובצים של נקבוביות וחדירות מפותחות סבירות עד טובות עם סימני נפט (עד לעובי מיצרפי של כמה מאות רגל) בעומקים של פחות מ-9,350 רגל. כשדגימות הליבה מדופן הקידוח נלקחו, הובחנו כתמי פחמימנים חומים כהים בכמה דגימות. דגימות הליבה נשלחו ליוסטון, טקסס, לאנליזה נוספת ו-Baker Hughes והמכון הגיאופיזי של ישראל מעבדים את נתוני ה-VSP. ציון מעריכה שהאנליזה של דגימות הליבה והעיבוד והאנליזה של ה-VSP ייקחו לפחות חודש.
מנהל העסקים הראשי של ציון, ריצ'רד רינברג, אמר: "אחרי שפעולת החקר הזאת הושלמה בהצלחה, האינדיקציות הראשוניות חיוביות. אולם, צריך לבצע הרבה אנליזות בשבועות ובחודשים הבאים".
הנשיא ומנהל התפעול הראשי של ציון, ויקטור ג. קרילו, אמר: "אנו נלהבים מהפוטנציאל של הקרבונט המגובב היחסית רדוד הזה עם עמוד אפשרי של נפט מעידן היורה בקידוח אליהו 3 שלנו. הנתונים הישנים יחד עם הנתונים הגיאופיזיים והגיאולוגים שהושגו לאחרונה הם אוסף הנתונים המקיף ביותר שהיו לציון אי פעם, משום שהחברה לא השיגה מעולם נתונים מדופן הקידוח או נתוני VSP. אני מאמין שהנתונים המשולבים האלה יתנו לנו תמונה תת-קרקעית טובה יותר של פוטנציאל הפחמימנים בקרבת הקידוח הזה".
המטרה העיקרית של פעולת הכניסה מחדש הייתה להשיג נתונים גיאולוגיים וגיאופיזיים נוספים ולהבין טוב יותר את פוטנציאל הפחמימנים של אזור שבו ציון קדחה בזמן שקדחה את באר אליהו 3 בסוף 2009 ותחילת 2010. באר אליהו 3, שבמקור תוכננה לקידוח מתחת ל-17,000 רגל, לבדיקת מבנים גיאולוגיים מהעידן הטריאסי והעידן הפרמי, הושעתה זמנית ב-2010 בעקבות בעיות טכניות בעומק כולל של בערך 11,000 רגל. בפעולות השדה שהושלמו לאחרונה, מתקן הקידוח הגיע לאתר הבאר אליהו 3 ב-15 ביולי 2012 ושוחרר על ידי החברה ב-8 באוגוסט 2012.
ציון נפט וגז, חברה הרשומה בדלוור, מחפשת נפט וגז בישראל באזורים הנמצאים ביבשה בין חיפה לתל אביב. היא מחזיקה כיום בשלושה רישיונות לחיפוש נפט: הרישיון יוסף (בערך 337 קמ"ר) והרישיון אשר- מנשה (בערך 319 קמ"ר) בין נתניה בדרום וחיפה בצפון, והרישיון עמק הירדן (בערך 226 קמ"ר), קצת דרומה מהכינרת. השטח הכולל של הרישיונות מסתכם בכ-882 קמ"ר.