נחתמו הסכמי המימון של דלק קידוחים ואבנר לפיתוח מאגר לוויתן: קונסורציום פיננסי בהובלת הבנקים HSBC ו-JP Morgan יממנו את חלקן של דלק קידוחים ואבנר בפרויקט לווייתן בהיקף של 1.75 מיליארד דולר/ השותפויות דלק קידוחים ואבנר חיפושי נפט, המחזיקות ב- 45.34% בפרויקט לווייתן (22.67% כל אחת), דיווחו הבוקר כי חתמו על הסכמים למימון חלקן בפיתוח שלב 1א' של פרויקט לווייתן, בהמשך למכתבי ההתחייבות שנחתמו מול הגופים המממנים לפני כחודשים וחצי.
ההיבטים ה"דיגיטליים" של תעשיית הגז והנפט, במובנם הרחב - כולל חומרה ותוכנה, הולכים וצוברים תאוצה בתעשיית היי-טק העולמית. שוק שדה הנפט הדיגיטלי צפוי להגיע להיקף של 30.8 מיליארד $ בשנת 2020, עם קצב צמיחה שנתי ממוצע של 4.3% בין השנים 2015-2020. הרשות הלאומית לחדשנות (לשכת המדען הראשי לשעבר) בשיתוף עם "מכון היצוא" יוזמים, לראשונה בישראל, סדנת מומחה בנושא "שדה הנפט הדיגיטלי". יו"ר רשות החדשנות, והמדען הראשי במשרד הכלכלה והתעשייה, אבי חסון: "מדובר בנדבך נוסף במסגרת הפעילות המתמשכת של רשות החדשנות לפיתוח תעשייה ישראלית עתירת ידע בתחום הגז והנפט". גיל שאקי, מנהל תחום אנרגיה וקלינטק ברשות החדשנות: "שוק הגז והנפט מייצר הזדמנויות אדירות לתעשייה הטכנולוגית הישראלית".
ביולי 2012, ציון נכנסה מחדש לבור הקידוח הקיים של הבאר המושעית זמנית אליהו 3 והשיגה ערכת לוגים חשמליים שלא השיגה כשהבאר נקדחה במקור ב-2010. לאחר מכן הופק לוג הערכת מבנה (אנליזת הערכה פטרופיזית מתקדמת) מערכת הלוגים החדשה שנרכשה ולאחר מכן ציון השיגה בערך 48 דגימות ליבה מדופן הקידוח באזורי מפתח של בור הקידוח שנקדח בעבר. במהלך פעולות הכניסה מחדש, ציון השיגה גם נתוני פרופיל סייסמי אנכי (VSP). עזרו לציון בפרויקט הזה Baker Hughes, המכון הגיאופיזי של ישראל, NuTech Energy Alliance ("נוטק"), Core Labs ו-Bedrock Petroleum Consultants.