בשעה זו מתמקמים פעילי גרינפיס מול מפעל היצור המרכזי של חברת נסטלה – אוסם בשוהם. לאחר הסכמה על שיתוף פעולה בין ארגון גרינפיס לבין הספארי ברמת גן, צולם השבוע מושון, קוף האורנג אוטנג מהספארי, כשלצידו שלט עם הכיתוב: "מנעו מנסטלה – אוסם להמשיך להרוס את יערות הגשם". הפעילים צפויים לתלות את התמונה, על הדגל של נסטלה, בכניסה למפעל. לאחר מכן יבקשו למסור ליידי ההנהלה הבכירה של אוסם, יבואנית נסטלה לישראל, דו"ח שחובר לאחרונה ע"י ארגון גרינפיס ובו צילומים והוכחות חותכות לקשר הברור של חברת נסטלה להרס יערות הגשם באינדונזיה ובתוך כך לפעולות בלתי חוקיות של כריתת עצים שמתבצעות באזור

כלים

הפעולה היום היא חלק ממאבק עולמי מתוקשר של גרינפיס נגד חברת נסטלה, החברה הגדולה בעולם ליצור מזון ומשקאות. נסטלה משתמשת בשמן דקלים ליצור מוצריה. מקורו של השמן באינדונזיה ולצורך גידול עצי הדקלים נעקרים מיידי שנה כ 18 אלף קילומטרים של יערות גשם. ליערות אלו משקל מרכזי באיזון וייצוב האקלים העולמי מאחר והם מאחסנים כמויות עצומות של פחמן. מלבד יערות הגשם באינדונזיה קיימים עוד שני יערות גשם אחרונים בעולם כולו. (יער האמזונס בברזיל ויער העד של אפריקה). כריתת ושריפת היערות משחררת פחמן דו חמצני לאטמוספרה ומאיצה את הליך ההתחממות הגלובלי. בנוסף מהווים היערות בתי גידול לקופי האורנגאוטן. ולמינים חיים נוספים. ביעור היערות משאיר אותם ללא מחסה וללא אוכל ורבים מוצאים את מותם. קוף האורנגאוטן נמצא היום בסכנת הכחדה.

המקומם הוא שנטיעת מטעי הדקלים באזורים אלו היא פיתרון כלכלי זול ונוח ליצרניות שמן הדקלים אך למעשה ניתן לטעת מטעי דקלים גם במקומות רבים אחרים. ארגון גרינפיס דורש מנסטלה להפסיק לקנות שמן דקלים מחברות שאחראיות להרס היערות.

אריאל מצנר מנהל הקמפיין: "באנו לכאן היום כדי להראות פנים מוחשיות לנזק העצום והבלתי הפיך אותו גורמת חברת נסטלה מידי יום. מחר נציין את יום כדור הארץ ורבים מאיתנו נכבה את האור לשעה. כדאי שגם נזכור, כשאנו צורכים מוצרים של חברת נסטלה את הנזק שנגרם לסביבתנו כדי ליצר אותם. יתכן שחברת אוסם אינה מודעת לגודל הנזק שנגרם מהמוצרים שהיא מייבאת מחברת נסטלה לארץ. לכן באנו להגיש לה את הדו"ח. כולנו תקווה שלאחר שיקראו את הדו"ח יזדעזעו כמונו".