חנוכה של חוויות וטעמים בנמל עין-גב: פסטיבל "טעם-כנרת"- גורמה וחגיגה לכל החושים - 21-31 בדצמבר 2011

במסגרת פסטיבל "טעם כנרת" המתקיים זו השנה השביעית, מזמינים בנמל עין-גב, ליהנות משלל הטעמים מהמטבחים המקומיים של מסעדות הנמל, שיציעו מנות מיוחדות בדגש על יצירה קולינרית מקומית. לצד אלו מוזמנת כל המשפחה לשלל אירועים ססגוניים, סדנאות, שוק פתוח, בישול בטבע, מפגשי שפים ועוד מגוון הפתעות טעימות במיוחד.

מסעדת הדגים מזמינה לחוויית גורמה במהלך כל ימי הפסטיבל

מסעדת הדגים הוותיקה של עין גב שנוסדה לפני יותר מ-40 שנה והפכה למוסד קולינרי אהוב בעל מוניטין משובח מציעה ארוחת "טעם כנרת" שתוגש במהלך ימי הפסטיבל.

השף עוזי-בןהשף החדש עוזי בן, מציע חוויית גורמה הכוללת חמישה סוגי סלטים מתחלפים, טריו דגי כנרת (בורי, אמנון, סרדינים) בטעם איכותי לצד תוספות מגוונות כגון תפו"א עם עשבי תיבול, ענני תפו"א בריבת בצל ובלסמי ועוד, רצועות ירקות על מקל קינמון, כוס יין לבן או בירה ולסיום מתוק תמרים או מנה מצרית אותנטית בשם "אום-עלי": מאפה בצק עלים עם צימוקים, שמנת חמוצה וקינמון.

מסעדת הדגים ממוקמת על המזח בנמל, ממש על קו המים ומאופיינת באווירה קסומה ושלווה.

עלות ארוחת טעם כנרת: 83 ₪ לסועד למשך כל ימי הפסטיבל.

במסעדה קיים גם תפריט ילדים.

המסעדה פתוחה בין השעות 12:00-21:00

לפרטים נוספים - 04-6658008, www.eingev.com

מרינדו בנמל - יצירה קולינרית משותפת על המזח, ביום חמישי 22.12.2011, החל מהשעה 19:00

גיא בן שמחון, שף מסעדת "מרינדו בנמל", משלב כוחות ומארח את השף אסף גרניט ממסעדת "מחניודה" בירושלים. יחדיו הם ייצרו על רקע הכנרת הנושקת למזח ארוחת שפים בה בכל טעם ובכל מנה עובר כחוט השני נושא השוק על רבדיו השונים.

הנמל ציורי, טעמי השוק הססגוניים והמקוריים והיצירה הקולינרית המשותפת, כל אלו בוראים חוויה שכולה הפתעה קולינרית בלתי נשכחת.

מסעדת "מרינדו בנמל" הינה מסעדת בשרים כשרה הממוקמת על שפת הכנרת בנמל עין-גב.

אורחי המסעדה מוזמנים ליהנות ממגוון מנות מיוחדות: אספרסו מרק ירקות כתומים, ריזוטו עם ראגו של פטריות מטורפות וכמהין, בורקס פינוקים מלא דברים טובים, חמשוקה עם קבב מפורק ויאללה לנגב, שים לי בפיתה מנה יפה "שקדי עגל" עם חמוצים, תבשיל כתף טלה אין דברים כאלה ומח עצם.

ולקינוח: הרעלת שוקולד - המון שוקולד במגוון מרקמים וטקסטורות.

עלות הארוחה לסועד: 189 ₪, כולל ארבעה סוגי יין, שילוו את הארוחה כולה.

הארוחה פתוחה לקהל הרחב.

מספר המקומות מוגבל. יש להזמין מקום מראש.

המסעדה פתוחה בימים ראשון-חמישי: מ- 12:00 ועד אחרון הסועדים.

ימי שישי - משעה 12:00 עד שעה לפני כניסת שבת.

שבת סגור.

לפרטים נוספים - 04-6658037, www.marinado.co.il

כולנו דייגים - הפלגה פסטורלית מדי יום במהלך הפסטיבל

הזדמנות להתפנק בהפלגה פסטורלית בלב הכנרת על ספינת טיולים שחוברת אל ספינת דייגים אמיתית יחד עם הדייג הותיק מנחם לב ואנשי צוותו. עוטים שכמיות, מטילים רשתות למים, מאזינים לסיפורי דייגים ובחסות מסעדת הדגים נהנים מטעימות של סרדינים מטוגנים לצד מטבלים מיוחדים. משך ההפלגה כשעה.

ההפלגה תצא ממזח עין-גב בשעה 10:30 בתאריכים 21/12, 23/12, 25-30/12.

מחיר להפלגה וטעימות: 30 ₪

לפרטים נוספים: 04-6658036