המדען הראשי של משרד החקלאות, ד"ר יובל אשדת, החליט להקצות 3,000,000 ₪ לטובת פיתוח זנים חדשים של משמש במכון וולקני. זאת בעקבות הצלחת הזנים החדשים שנכנסו השנה לשוק. על פי נתוני המשרד, הזנים החדשים "ניצן", "תרוג" ו"דניאל" שפותחו על ידי ד"ר דורון הולנד ממכון וולקני, תפסו נתח מכירות של 30% משוק המשמשים בעונה זו
ההחלטה להקצות סכום זה על ידי המדען הראשי של משרד החקלאות לפיתוח זנים נוספים של משמשים במכון וולקני נעשתה בעקבות ההצלחה של הזנים החדשים המצטיינים בהקדמת העונה, ביכולת להניב פרי גם בחורפים חמים, בטעם מעולה וחיי מדף ארוכים.
הפיתוח המתקדם שנעשה במכון וולקני במשרד החקלאות "מאיים" על תקפותו של הביטוי העממי בערבית "בוקרא פיל מישמיש" (מחר בעונת המשמש) הרומז על עונתו הקצרצרה של המשמש בגלל הבשלתו המהירה וחיי המדף הקצרים שלו.
עם האצת פיתוח הזנים המתקדמים של הפרי הפך לזמין בתקופה ארוכה יותר של השנה ושיפרה את יכולתו להתמודד עם תנאי אקלים בעייתיים. התוצאה: חובבי הפרי נהנים ממנו בעונה ארוכה יותר ובאיכות משופרת. התקציבים החדשים שהוקצו כעת לצורך זה צפויים לתמרץ מגמה זו.
ענף המשמש די יציב בשנים האחרונות. ישנם כ- 430 חקלאים המגדלים משמש ברחבי הארץ. בעונה האחרונה היבול הכללי עמד על כ- 9,500 טון כאשר 70% ממנו היה הזן המוביל "רעננה".
על כך מוסיף ד"ר הולנד, מכון וולקני: "יש מקום להמשיך להרחיב את הענף. כיום רוב המכריע של היבול נמכר בארץ ורק טונות בודדות מיוצא לאירופה. זאת ניתן לעשות באמצעות פיתוח של זנים חדשים מוקדמים ומאוחרים המרחיבים את העונה הקצרצרה ובהעלאת איכויות הפרי והטעם. הזנים החדשים רשמו כניסה מרשימה ואין ספק שהשקעת תקציבים נוספים במחקר במכון וולקני יכולה להרחיב את הענף ולבסס אותו."