משמש

(השוק)

המדען הראשי של משרד החקלאות, ד"ר יובל אשדת, החליט להקצות 3,000,000 ₪ לטובת פיתוח זנים חדשים של משמש במכון וולקני. זאת בעקבות הצלחת הזנים החדשים שנכנסו השנה לשוק. על פי נתוני המשרד, הזנים החדשים "ניצן", "תרוג" ו"דניאל" שפותחו על ידי ד"ר דורון הולנד ממכון וולקני, תפסו נתח מכירות של 30% משוק המשמשים בעונה זו

(מתכונים)

במשק בן דור ביסוד המעלה פותחו פירות קיץ המצטיינים במתיקות כפולה מהפירות המוכרים והם יהפכו כל קינוח מתוק למתוק יותר. למשק בן דור סדרת משמשים "ארומה קוט" ומשמשים בשישה צבעים שונים: לבן, אדום, ארגמן, שחור, מנומר וכתום, כל פרי בעיתו. טעמם מזכיר משמש בלאדי, הם מצטיינים בעסיסיות רבה, בריח מבושם של פרי טרי, תחושת קריספיות בפה, איזון נכון בין מתיקות וחמיצות ומראה ייחודי

(תזונה וכושר)

הקיץ התחיל וזה הזמן לארוז את המשפחה ולחרוש את המדינה. חלק בלתי נפרד ממסע חוצה ישראל הוא סל האוכל, ובישראל הסל יהיה עמוס בפירות העונה. אז חוץ מזה שזה טעים, מרענן ומסתדר מצוין עם מזג האוויר, אילו יתרונות טומנים בחובם פירות העונה? ד"ר גילה רוזן, מנהלת המחלקה לתזונה קלינית ברמב"ם, וסגניתה דנה ויינר, עושות לנו היכרות עם הכוכבים הנוכחיים של השוק