דיווחי החברות בענף השירותים העסקיים מלמדים על עלייה קלה בפעילות, הודות לגידול המכירות בארץ. היקף המכירות של השירותים בחו"ל נותר ללא שינוי ומיתן מאד את העלייה בהיקף הפעילות הכוללת. עם זאת, מספר העובדים עלה, וכך גם ההזמנות מחו"ל לרביע הבא. בשל כך, הציפיות לפעילות הכוללת ברביע הבא הן להאצת ההתרחבות, גם של היצוא.
בתי המלון דיווחו על עלייה חדה בפעילות (לעומת הרביע המקביל אשתקד) לאחר שנה של התכווצות בענף על רקע המשבר הכלכלי בארץ ובעולם. יודגש כי גידול הפעילות הינו לעומת רמתה הנמוכה של פעילות בתי המלון ברביע הראשון אשתקד, בו חלחל המשבר העולמי גם לענף זה. לאחר ירידה חדה ומתמשכת בלינות התיירים מחו"ל עלה מאד מספר הלינות שלהם ברביע זה, והחברות דיווחו כי ביקוש נמוך של תיירים מחו"ל אינו מהווה בעיה חמורה כבשנה שעברה. החברות מדווחות על התרחבות נוספת ברביע הבא המשתקפת בעלייה חדה של היקף ההזמנות שנתקבלו לרביע הבא.
מדיווחיהן של חברות התחבורה והתקשורת עולה כי ברביע הנסקר התרחבה הפעילות. מקור העלייה טמון בעיקר בעליית היקף שירותי התחבורה, ובעיקר זו האווירית, כנראה הודות לגידול בהיקף תיירות החוץ. ברביע הבא צפויה עלייה נוספת של רמת הפעילות.מדיווחי חברות הבנייה עולה כי ברביע הנסקר נרשמה עלייה קלה בהיקף הביצוע של עבודות בינוי, אך יתר הנתונים באשר לפעילות הענף מלמדים על חולשתו: אי-שינוי בהיקף התחלות הבנייה, ירידה בהיקף גמר הבנייה ואי-שינוי במספר העובדים. עם זאת, ירידה בקשיי המימון וציפיות החברות לפעילות ברביע הבא מרמזות על אפשרות לעלייתה בהמשך השנה. ברביע זה נשאלו החברות לראשונה עד כמה חמורה מגבלת הקרקעות; מהסקר עולה כי מגבלה זו היא המגבלה החמורה ביותר מבין מגבלות ההיצע. על רקע כל אלה עלו מחירי התפוקה של הענף.
החברות מדווחות על שיפור בנגישות לאשראי, אשר הגבילה במידת מה את החברות החל מסוף 2008 - על רקע המשבר העולמי. הקלה זו מתבטאת בתשובות החברות לשאלה שנשאלה (באופן חד פעמי) באשר לשינוי בנגישותן לאשראי בחצי השנה האחרונה, והיא התבטאה עוד לפני כן בהקלת מגבלת המימון על רקע הריבית הנמוכה במשק. על פי תשובות החברות בסקר הנוכחי, גדלו צרכי האשראי של החברות בחצי השנה האחרונה, כנראה הודות לגידול הפעילות במהלך התקופה.
הציפיות לאינפלציה ל-12 החודשים הקרובים (אפריל 2010 עד מרץ 2011) של החברות: ממוצע הציפיות לאינפלציה ירד אל תוך תחום יציבות המחירים לרמה של 2.5 אחוזים בממוצע, לעומת 3.05 אחוזים ברביע הקודם. 83 אחוזים מהחברות סברו כי האינפלציה תהיה בתום השנה בתחום יעד יציבות המחירים (1 עד 3 אחוזים).
התפלגות הציפיות של החברות להתפתחות שער החליפין של השקל מול הדולר: החברות ציפו כי בעוד 12 חודשים (בסוף מרץ 2011) יגיע שער החליפין ל-3.9 ש"ח לדולר בממוצע, לעומת 3.95 בסקר הקודם. החברות צופות כי בסוף הרביע השני של 2010 יגיע שער החליפין ל-3.8 ש"ח לדולר בממוצע, לעומת 3.85 ש"ח ברביע הקודם. נציין כי שער החליפין הממוצע נכון ליום הדיווח של החברות שהשתתפו בסקר עמד על 3.72 ש"ח לדולר.
בחטיבת המחקר של בנק ישראל מציינים, כי ממצאי סקר החברות לרביע הראשון של שנת 2010 מבוססים על תשובותיהן של 603 חברות ועסקים מענפי המשק השונים. שאלות הסקר הן איכותיות; החברות מתבקשות לדווח על כיוני השינויים של המשתנים השונים- עליה , ירידה או יציבות – ולציין את עוצמת השינוי- "רב" או "מעט". התוצאות מנותחות באמצעות "מאזן הנטו"- המוגדר כהפרש שבין אחוז החברות המדווחות על עלייה לבין אחוז המדווחות על ירידה, מכלל הדיווחים; בחישוב מאזן הנטו נלקח בחשבון כיוון השינוי על פי דיווחי החברות, אך לא עוצמתו. כך, מאזן נטו אפס מלמד על יציבות בפעילות, מאזן נטו חיובי על עליה ומאזן נטו שלילי על ירידה. על עוצמת השינוי ניתן להסיק מגודלו של מאזן הנטו. בחטיבת המחקר מוסיפים, כי נתוני סקר החברות נמצאו בדרך כלל מתואמים עם הנתונים המקרו כלכליים של המשק ויתרונם הוא בהיותם זמינים ומספקים מידע מהיר, יחסית למקורות הנתונים האחרים (נתוני החשבונאות הלאומית ואינדיקאטורים שוטפים כדוגמת הייצור התעשייתי).