מתכון: סלט דלעת (6-8 מנות)
רכיבים:
1/2 ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
מיץ מלימון אחד גדול
1/4 כפית כמון טחון
1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה
1/2 כפית פלפל צ'ומה
8 שיני שום, קלופות, שטופות וקצוצות דק.
1/2 כפית מלח
4 כפות שמן
אופן ההכנה:
מניחים את קוביות הדלעת בסיר, מכסים עם מים ומבשלים על להבה בינונית כ35 דקות, עד שהדלעת מתרככת.
מסננים את הנוזלים מהדלעת ומועכים בעזרת מזלג עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
בקערית נפרדת מערבבים את יתר החומרים ומערבבים עם הדלעת. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים את התיבול בהתאם לחריפות הרצויה.
מסעדת "ברטה" באור יהודה מתמחה כבר כ-25 שנה בהגשה של אוכל ביתי ובכל צהריים מציגה תפריט תבשילים עשיר, מתכונים של סבתא ברטה, שעברו בירושה במשפחה ומוכנים היום על ידי הנכד, טל, במסעדה המנוהלת על ידי מזל מזרחי, הבת של ברטה ואמו של טל.
תפריט הצהריים מציע ארוחות עסקיות הכוללות מנה בשרית ותוספת חמה לבחירה במחיר של 47 ₪. בימי שישי ניתן לקחת את כל התבשילים הביתה.
ובתפריט: חזה עוף ממולא באורז, פירות יבשים, שקדים ואגוזים; עלי מנגולד ממולאים בבשר ואורז עם סלק, מאכל טריפוליטאי מסורתי עז טעמים וניחוחות; ארטישוק ממולא בבשר, מנה מרוקאית טיפוסית אשר סוד טעמה טמון בתיבול המיוחד המשלב ראס אל חנות ובהרת ;צלי בקר רך ועסיסי המתבשל כשעה וחצי; קציצות עוף רוויות כרפס ונענע טריים ורעננים ובמיה, מאכל מסורתי משורשיה העיראקיים של המשפחה ומכיל ניחוחות אותנטיים.
העיצוב משלים את האווירה הביתית, החמימה והמזמינה של "ברטה". שולחנות עץ כהים, כיסאות נוחים, תמונות וחמסות על הקירות, משרים תחושה של כיף ונינוחות של צהריים ומשלימים את החוויה הקולינארית.
בערבים ברטה משנה פנים, והופכת לדיינר אמריקאי המתגאה בתפריט של המבורגרים, בשר משבח, צ'יפס תוצרת בית וחלת בצל מושחתת.
ברטה
יהדות קנדה 1
שעות פתיחה:
א'- ה': 11:00- אחרון הלקוחות
ו': 10:00- 15:00 (אוכל ביתי בלבד).
טלפון – 03-6320128