בדיון הקודם (24 במאי) מתחה הוועדה ביקורת קשה על התקנות. ח"כ דב חנין טען שכלובי-סוללה מנוגדים לחוק צער בעלי-חיים, וקרא להקמת לולים ללא כלובים, כנהוג במדינות מתקדמות: לולים ללא כלובים מהווים 96% מייצור הביצים באוסטריה, 60% בשבדיה ו-100% בשווייץ. יו"ר הוועדה ח"כ זבולון אורלב טען שכלובי-סוללה אינם מתיישבים עם המסורת היהודית, וקרא למשרד החקלאות לתקן את נוסח התקנות לקראת הדיון הבא. למרות זאת, בחרו במשרד החקלאות להתעלם מהערות הח"כים, וחזרו והניחו שוב על שולחן הוועדה תקנות זהות. בתגובה, הוגיעו בוועדת החינוך על ביטול הדיון. הביטול מהווה איתות ברור למשרד החקלאות שעליו לקבוע תקנות שיעמדו בדרישות חוק צער בעלי-חיים ובסטנדרטים עולמיים ראויים. כזכור, התקנות הציעו לעגן בישראל את תקן גרוע משמעותית מהסטנדרט המינימלי שנקבע בחוק במדינה כלשהי.
תקנות לביצוע חוק צער בעלי-חיים מעוכבות כבר 16 שנים: עם חקיקת חוק צער בעלי-חיים החליטה הכנסת שיש לדאוג לתנאים מינימליים לתרנגולות, אבל משרד החקלאות לא מיהר להגדיר מהם התנאים הללו. אלא שכרגע, התקנות הן הגורם המעכב את הרפורמה בענף הלול, המוקפאת כחצי שנה בצו ביניים עקב עתירה לבג"ץ של ארגוני בעלי החיים. הארגונים דורשים לקבוע תנאים מינימליים להחזקת התרנגולות, לפני שיושקעו כספי ציבור בהקמת הלולים החדשים. זאת על מנת שלא יבוזבזו 300 מיליון ₪ מכספי ציבור על כלובים המנוגדים לחוק צער בעלי-חיים.
הרפורמה בענף הלול היא הזדמנות היסטורית לעבור ללולים ללא-כלובים, להקל על סבלן של 7 מיליון תרנגולות בשנה ולאמץ סטנדרטים בינלאומיים של רווחת בעלי-חיים. ואולם טיוטת התקנות שניסח משרד החקלאות מבקשת לכלוא את התרנגולות לכל חייהן ב"כלובי-סוללה" מיושנים המותירים לכל תרנגולת שטח בגודל 550 סמ"ר (פחות מעמוד A4). כלובים אלו נאסרו בכל מדינות האיחוד האירופי, וכן במישיגן ובקליפורניה בארה"ב.
רונן בר, מנהל קמפיין "ישראל יוצאת מהכלוב": "אנו מברכים על החלטתו החשובה של יו"ר ועדת החינוך, שהפכה למתבקשת לנוכח התעלמות משרד החקלאות מחוק צער בעלי-חיים ומסטנדרטים בינלאומיים מינימליים להגנת בעלי חיים. כליאת תרנגולת בכלוב זעיר שאינו מאפשר לה אפילו למתוח כנף מנוגד לרוח היהדות המצווה אותנו להימנע מצער בעלי-חיים. עשרות מדינות אסרו על כלובי-סוללה, ואין סיבה שישראל תישאר מאחור. גם מבחינה כלכלית אין הצדקה לכלובי-סוללה. לפי נתונים שפרסם משרד החקלאות, הקמת 'לולי מעוף', לולים רב-מפלסיים ללא כלובים, חסכונית בשטח וזולה ב-12.5% מהקמת לולי כלובים."