מידי שנה, אלפי אנשים נפגעים בגופם בתאונות דרכים: למרבה הצער, חלק מהנפגעים נפטרים ויורשיהם זכאים לפיצוי בגין הפטירה. אחרי התאונה, גורם כלשהוא מטעם חברת הביטוח יצור עמכם קשר ויציע לכם סכום פיצוי מסוים. מה לעשות?
- טיפ ראשון- לעולם, לעולם, אל תחתמו על מסמך בטרם נבדק על ידי עורך דין מטעמכם, בעל ניסיון בייצוג נפגעים ונכים בתאונות דרכים. חשוב להתייעץ עם עורך דין בעל ניסיון בייצוג נפגעי גוף. עורך הדין יעיין במסמכים הרפואיים, ייתכן וימצא לנכון להפנות אתכם לבדיקה או התייעצות עם מומחה רפואי מטעמו. לאחר הליך של בדיקה ושיקול דעת, יוכל עורך הדין לסייע לכם להעריך האם הפיצוי שהוצע לכם מתאים והולם למצבכם הרפואי. במקרה שיקירכם נפטר בתאונת דרכים, הערכת שיעור הפיצוי תעשה על בסיס נתוניו האישיים של הנפטר: יכולת השתכרות וכן פוטנציאל אישי. העבירו כל המסמכים לעורך הדין והוא יוכל לסייע לכם.
- טיפ שני- אתה והשכנה שלך , הנכם אנשים שונים... : זה אולי ברור מאליו, אבל פעמים רבות אני שומעת את המשפט : השכן שלי קיבל 10,000 ₪ , גם לי מגיע... אז זהו, שלא... כל אדם הוא בעל נתונים אחרים, אופי פגיעה אחר, ואין לגזור משיעור הפיצוי של השכנה את הפיצוי המגיע לך... ייתכן שעבור נפגע אחד פיצוי בסך 10,000 ₪ הוא פיצוי מתאים ואילו עבור נפגע אחר, הפיצוי המתאים יעמוד על לא פחות ממיליון שקלים. מן הסיבה הזו, יש להתעלם מהנטייה האנושית להשוואה עם השכנים, החברים או המכרים. עורך דין מקצועי ומנוסה ידע לעשות עבורכם את עבודת ההערכה והשוואה על הצד הטוב ביותר.
- טיפ שלישי – אל תמכרו את המכורה בנזיד עדשים : לעתים, עשויה חברת הביטוח להתנות ביצוע תשלום אחד, חלקי, על חשבון התביעה, בויתור על התביעה כולה. היענות לדרישה זו תהא בבחינת מכירת המכורה כולה בנזיד עדשים. לכן, עורך הדין מטעמכם צריך לבחון את הנוסח של כתב הסילוק והקבלה, ולדרוש מחברת הביטוח לערוך בו שינויים במידת הצורך כך שיתאים למקרה שלכם. לעתים עשויה חברת הביטוח לדרוש חתימה על כתב סילוק וקבלה אשר קובע כי במידה ותגישו תביעה למוסד לביטוח לאומי בעתיד, תדרשו להשיב את הכספים ששולמו לכם על ידה. תנאי כזה צריך להישקל בכובד ראש ובזהירות רבה יחד עם עורך הדין מטעמכם.
- טיפ רביעי - במאבק מול חברת הביטוח סבלנות היא שם המשחק : אל תהיו לחוצים "לסגור" ולקבל את הסכום הראשון שמוצע לכם. התייעצו, שיקלו, בדקו ובמידת הצורך– עורך הדין יגיש עבורכם תביעה לבית המשפט. חלק גדול מן התיקים לא ייסגר בסכום מתאים בטרם תוגש תביעה לבית המשפט, זהו חלק אינטגראלי מן התהליך.
- טיפ חמישי – טפלו בעצמכם מן הבחינה הרפואית: אם נפגעתם בתאונת דרכים והנכם סובלים מבעיות רפואיות שונות בעקבות התאונה, חשוב לטפל בעצמכם מן הבחינה הרפואית. במקרה כזה, לא כדאי לסגור את תיק התביעה המשפטית בטרם מוצו כל הטיפולים הרפואיים והבדיקות. מקרה כזה קרה לרוני: בחור צעיר אשר פנה למשרדי לאחר שהיה מיוצג על ידי עורך דין אחר. עורך הדין המליץ לסגור תיק תאונת הדרכים ולחתום על כתב סילוק וקבלה, כשבועיים לפני בדיקת MRI שנערכה לו. כאשר הגיעה לידיו של רוני בדיקת ה-MRI התגלו ממצאים חדשים שלא היו ידועים קודם לכן. לאחר ביצוע הבדיקה, היה ברור שסכום הפיצוי עליו סוכם היה נמוך יחסית לחומרת הפגיעה. לצערי, לא מצאתי דרך לסייע לבחור הזה מפני שחתם ביודעין על כתב הסילוק והקבלה הסותם את הגולל על תביעה עתידית.
- טיפ ששי – הוצעה לכם פשרה טובה? התייעצו עם עורך דין וחתמו על כתב סילוק וקבלה: פעמים רבות, עשויה חברת הביטוח להציע סכום פיצוי מתאים לסילוק התביעה. במקרה כזה, כאשר עורך הדין המייצג אתכם מסביר כי הסכום שהוצע הוא בטווח ההולם את חומרת הפגיעה, מומלץ לקבל את הפשרה ולהימנע מהוצאות משפטיות מיותרות.