הבטן היא אחד האזורים הפגיעים ביותר אצלנו, ותמיד יכולה להיות בעיה כזו או אחרת שתפנה אותנו להתייעצות עם מנתח פלסטי לגבי אופציית מתיחת בטן. מדובר גם . להלן הדברים החשובים שיש לדעת על ההליך הכירורגי המדובר:
מה קורה לפני הניתוח
קודם כל צריך לדעת שאין ניתוח מתיחת בטן אחד הדומה לאחר, משום שאנחנו מטבענו שונים, ולכן כל מועמד לניתוח נפגש עם הרופא לייעוץ על מנת שניתן יהיה להבין מה הבעיה ומה יכול להיות הפיתרון. בפגישת הייעוץ הרופא מתעניין בבעיה הספציפית שלשמה פנה המטופל אליו ולבעיות רפואיות נוספות שיכולות למנוע את הניתוח. ברגע שהרופא מסכים לבצע את הניתוח הוא ישלח את המטופל לערוך מספר בדיקות רפואיות מקיפות כמו א.ק.ג, בדיקות דם, צילום חזה, ואם יש צורך אז גם צילום ריאות. תוצאות הבדיקות חשובות למתן האינדיקציה הפיזיולוגית לאחר שנקבע ההיקף של ניתוח מתיחת בטן.
הניתוח עצמו
יש מספר שיטות של ניתוח מתיחת בטן, וכל אחת מן השיטות מתאימה למועמד אחר לניתוח. מי שיש לו עור עודף רב, וצריך גם שאיבת שומן, יעבור מתיחת בטן קלאסית, הכוללת הוצאת עור עודף מאזור הטבור ועד האגן, ולעיתיים עד הצלעות. הצלקות ישתדלו להיות מינימאליות עד כמה שניתן. הניתוח הזה כולל גם הידוק של שרירי הבטן. ישנו ניתוח מיוחד למי שיש לו עור עודף בבטן התחתונה וניתוח מיוחד אחר למי שיש לו עור עודף במרכז הבטן. בכל מקרה צריך לבדוק עם המנתח לגבי טיב הצלקות שהניתוח ישאיר. כל שיטת ניתוח פועלת מתוך אזור אחר בבטן. כמובן שגם שאיבת שומן יכולה להיות חלק מן ההליך, ואם מבקשים זאת "על הדרך", אז אפשר להתמודד עם שתי בעיות בניתוח אחד.
חשוב לדעת איך להחלים
זהו ניתוח כירורגי לכל דבר, למרות שהוא פשוט יחסית. על תופעות הלוואי שיכולת להיווצר כדאי להתייעץ עם הרופא, אך חשוב לדעת שתהליך ההחלמה תלוי במבנה הגוף, בהיקף הניתוח ובאורח החיים של המנותח. ככל שיישמרו תוצאות הניתוח, ותהיה הקפדה על הכללים של הרופא, כל ניתוח מתיחת בטן בסופו של דבר יסתיים עם החלמה מלאה, ועם היעלמותן של תופעות הלוואי. לגבי תיקונים של ניתוח מתיחת בטן – יש סבירות של 10% לערך, אך כל מקרה לגופו ורק כשישה חודשים לאחר הניתוח ניתן יהיה לדעת.