מפקחי החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל, פינו לאחרונה שני מסלולים בלתי חוקיים למרוצי אופנועים שהוקמו באזור קיבוץ נווה ים, על קרקע חקלאית בשטח של כ- 20 דונם, בבעלות המדינה. המסלולים הוקמו ללא אישור ובניגוד לחוק האוסר על הסגת גבול במקרקעי ציבור

כלים

מבצע אכיפה של מפקחי החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל בקיבוץ נווה ים הסמוך לחיפה הסתיים בפינוי פלישה לאדמות המדינה - שני מסלולים בלתי חוקיים למירוצי אופנועים ("מוטוקרוס"), שהוקמו ע"י מסיגי גבול שזהותם נמצאת כעת בבירור, ללא היתר או אישור, על שטח חקלאי בבעלות המדינה.

מסלולי המירוצים הבלתי חוקיים, אחד מהם על קרקע חולית והשני על קרקע מוצקה, הוקמו על פני שטח של כ- 20 דונם, קרקע חקלאית השייכת לציבור, בניהול רשות מקרקעי ישראל. יצירת המסלולים שכללה הרמת רמפות יצרה שינוי בתוואי הקרקע והנוף, ומסיגי הגבול עברו בכך עבירה פלילית של הסגת גבול במקרקעי ציבור, שדינה עד שנתיים מאסר בפועל.

בנוסף, עולה החשד כי לצורך הקמת המסלול, הוצתו השטחים כדי לבערם מהצמחייה הרבה שהייתה בהם וכתוצאה מהשריפות נגרמו נזקים קשים לאזור ולצמחייה והושתו עלויות כבדות לצורך כיבוי השריפות.

לאחר שהמסלולים אותרו במסגרת פעילות ניטור עבירות קרקע המתבצעת באופן שוטף בכל הארץ ע"י מפקחי רשות מקרקעי ישראל, הוא פונה ע"י מפקחי הרשות באמצעות ציוד מכני הנדסי, והקרקע הוחזרה למאגר הקרקעות הציבורי. דרך הגישה לשטח נחסמה על מנת למנוע פלישות חוזרות. זהות מסיגי הגבול נמצאת בבדיקה לצורך בחינת הגשת תביעה על עלויות הפינוי והפגיעה בסביבה.

שי קרפ, סגן מנהל החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל, אומר: "הקמת המסלולים על אדמות המדינה ללא אישור רשות מקרקעי ישראל, היא עבירה פלילית בפני עצמה. כמובן שזוהי איננה העבירה היחידה על החוק המעורבת בפלישה זו כי בנוסף החוק גם מגביל הפעלת מסלולים לספורט מוטורי, ללא רישיונות. במידה והפולשים יאותרו ע"י המשטרה הם ייתבעו ע"י הרשות בתביעה כספית, על עלויות הפינוי שפעילותם הלא חוקית גרמה לקופת המדינה - זאת ללא קשר להליך הפלילי"