לפני שנסביר כיצד משווים בין הפוליסות השונות, נסביר בקצרה מה זה אומר ביטוח אובדן כושר עבודה ומה הוא אמור להיות כולל. אובדן כושר עבודה מתייחס לתקופה בה לא ניתן להתפרנס מסיבות שונות, דוגמת מחלה, תאונה או מקרים אחרים. ביטוח אובדן כושר עבודה מבטיח לבעל פוליסה גמלה חודשית קבועה, שאמורה להחליף את המשכורת החודשית, אשר במצב רגיל נכנסת באופן קבוע ממקום עבודה או מעבודות שמבצעים באופן עצמאי. הגמלה נקבעת על פי גובה הפרמיה שמשלמים לחברת הביטוח כל חודש, ובהתאם לתנאי הפוליסה. בחלק מהתוכניות הפנסיוניות, יש סעיף מיוחד של אובדן כושר עבודה, ובחלק מהתוכניות על בעל הפוליסה, למממן חלק זה באופן עצמאי.
מה חשוב שיהיה בביטוח אובדן כושר עבודה
ישנם מספר סעיפים שצריכים להיות בכל פוליסה ולסעיפים אלה יש לשים לב כשרוכשים פוליסה כזו:
· גובה הפרמיה אל מול גובה הגמלה
· משך זמן ההמתנה עד תשלום הפרמיה
· האם מדובר בגמלה מלאה או חלקית, מה קורה במידה והמובטח יכול לעבוד בעבודה אחרת באותו זמן, אך לא בתחום שלו ולא בתנאים להם היה רגיל
· אילו הרחבות קיימות בפוליסה
· אם יש סף פיצוי ומהו
· האם קיימות החרגות כתוצאה מתאונות עבודה מסוימות
· מה האחוז שצריך לשלם לחברת הביטוח
· אלו מסמכים יש להציג לפני שמשחררים את הגמלה
· מה היא כוללת במצב של מוות או נכות קבועה
· תוך כמה זמן היא נכנסת לפעולה
אלו הסעיפים הבולטים שקיימים בפוליסות אובדן כושר עבודה, וביניהן יש לבצע השוואות. מומלץ מאוד להשוות בין הפוליסות של החברות השונות. לשם כך עומדים בפניכם כלים שונים:
· אינטרנט – אתם יכולים להיעזר במחשבונים ומדריכים שמאפשרים לבצע השוואה בין פוליסות שונות ברשת
· סוכני ביטוח שעובדים עם מספר חברות, אך חשוב מאוד לקחת את הדברים שלהם בערבון מוגבל, שכן ייתכן והם ימשכו אתכן לתוכנית ספציפית
· אתם יכולים לבחון את הפוליסות בעצמכם, ישירות מול החברות. זה דורש ניסיון, סבלנות והרבה זמן, אך מדובר בנושא חשוב ולכן אין סיבה שלא תבצעו את זה.
לסיום, חשוב להבהיר, גם כשאתם צעירים ובריאים, עליכם לעשות ביטוח אובדן כשר עבודה, על מנת שתוכלו לדאוג לעצמכם ולבני המשפחה שלכם בכל את, גם בימים שנראים כעת רחוקים מאוד.