עולם הכלכלה והפיננסים, או בשמו המוכר יותר – "שוק ההון" היווה מאז ומתמיד מקור משיכה לאינספור צעירים וצעירות ישראלים אשר מעוניינים לבנות לעצמם קריירה ארוכת טווח, בתחום אשר נראה כי יכול לספק משכורות טובות והזדמנויות לצמיחה אישית. העובדה כי תחום זה עוסק מעצם הגדרתו בכסף ואופן ניהולו רק מסייעת לאנשים רבים להחליט כי זהו העולם אליו הם מעוניינים להיכנס ולבנות בו את עתידם התעסוקתי.

כלים

בעוד ניתן לחלק את שוק ההון בכמה צורות לכמה קטגוריות שונות, ניתן לומר כי תחום ההשקעות הוא מה שמושך אנשים רבים יותר מכל. בתוך עולם ההשקעות ניתן גם כן להצביע על כמה חלוקות שונות, כאשר במהלך העשור האחרון, בעקבות שינויים מסוימים בחוק הישראלי, הולך וצובר תחום מסוים תאוצה רבה יותר ויותר – תחום הפנסיה (המהווה למעשה השקעות ארוכות טווח).

הצורך באינספור מומחים פנסיוניים

החוק המדובר אשר שינה את המצב בשוק ההון הישראלי עבר בשנת 2008, ובגדול קבע כי כל אזרח ישראלי זכאי לקרן פנסיה, על פי חוק. לכן, נוצר בתוך כמה שנים שוק של כמה מיליוני ישראלים אשר זכאים לפתע לקרן פנסיה, וזקוקים להכוונה פיננסית בתחום.

קרן פנסיה היא למעשה קרן השקעות פרטית של אדם מסוים, לטווח הארוך ביותר. כל אדם המחזיק בקרן פנסיה צריך להחליט כיצד להשקיע את כספי הקרן הנצברים לאורך עשרות שנות עבודה, כך שכאשר יגיע לגיל הפרישה יוכל לקבל חזרה את ההשקעה יחד עם התשואה שנשאה, בצורת קצבה חודשית.

בעוד השקעות כספיחם בכלל, והשקעות ארוכות טווח בפרט, הן אינן עניין פשוט וטריוויאלי, נוצר צורך בקרב מיליוני אנשים בהכוונה מטעם אנשי מקצוע הבקיאים בשוק ההון ובעולם הפנסיוני, ויכולים לסייע להם לבנות קרן פנסיה בטוחה מצד אחד, וכזו הנושאת תשואה סבירה מצד שני.

כך, נוצר הביקוש לאינספור יועצים, משווקים ומנהלים פנסיוניים בשוק ההון הישראלי, ובמהלך השנים האחרונות אנו עדים ליותר ויותר צעירות וצעירים הפונים לקריירה בתחום.

לימודים ייעודיים לתחום הפנסיוני

בעקבות הביקוש שנוצר, והאנשים הרבים המעוניינים להיכנס לתחום זה כקריירה ראשית, התווספו עוד ועוד מסלולי לימודים ייעודיים לתחום הפנסיוני.

ניתן לפנות לכמה מסלולי לימודים בעלי שמות שונים אם ברצונכם להיכנס לעולם הביטוחים הפנסיוניים, ומסלולים אלו מוכרים בשמות כגון – לימודי שוק ההון, לימודי ביטוח, לימודי ייעוץ פנסיוני ועוד. המשותף לכל מסלולי הלימודים הללו הוא כי כולם בעצם נועדו להכין את הסטודנטים למבחנים החיצוניים (המועברים על ידי הרשות לניירות ערך ומשרד האוצר, ולא על ידי המכללות והגופים המעבירים את מסלולי הלימוד), אשר תעודת היועץ/משווק פנסיוני מותנית במעברם.

מדובר בכמה מבחנים בודדים אך מאתגרים, הן מבחני מבואות ויסודות בתחומים כמו כלכלה, סטטיסטיקה וביטוח, והן מבחנים מקצועיים המתמקדים בניירות ערך ובעולם הביטוח עצמו.

עבור המעוניינים להבטיח לעצמם קריירה בתחום הפנסיוני, מומלץ להירשם למסלול לימודים והכנה למבחנים אלו, המהווים כאמור תנאי מקדים להתמחות ועבודה בתחום.