מפקחי החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל ומפקחי מועצת משגב פינו מבנה בלתי חוקי שהוקם על אדמות מדינה המיועדות לשמש כשטח ציבורי פתוח, ללא היתר ובניגוד לחוק. לפי ההערכות המבנה הוקם על ידי בני הנוער ביישוב. הסגת גבול באדמות המדינה היא עבירה פלילית שדינה עד שנתיים מאסר בפועל

כלים

מבצע אכיפה של מפקחי החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל ומפקחי המועצה האיזורית משגב הסתיים בפינוי פלישה לאדמות המדינה במצפה צורית. במסגרת הפינוי הרסו המפקחים מבנה בלתי חוקי אשר הוקם ככל הנראה על ידי בני נוער ביישוב מעץ וחומרים קלים, ללא היתר ובניגוד לחוק.

הפינוי התבצע לבקשת הנהגת היישוב מצפה צורית, שדיווחה על המבנה שהוקם על שטח ציבורי פתוח בבעלות המדינה. לפי המידע שהועבר לחטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל, המבנה הוקם ע"י בני נוער מהיישוב במטרה לשמש אותם כמעין "זולה" בתקופת החופש הגדול.

רשות מקרקעי ישראל הוציאה כנגד הפלישה לאדמות המדינה צו פינוי, בשיתוף פעולה עם המועצה האיזורית. מתוקף הצו, מפקחי רשות מקרקעי ישראל ומפקחי מועצת משגב פינו את המבנה ואת הפסולת שהצטברה באיזור והציבו שלטי אזהרה והתראה המזהירים מפני פלישות חוזרות. הקרקע הוחזרה לקדמותה ולמאגר הקרקעות הציבורי.

ערן ליבנה, מנהל מרחב שמירה צפון-חיפה ברשות מקרקעי ישראל, אומר: "הנערים שהקימו את המבנה כנראה לא חשבו שהם עושים דבר אסור, אך בהחלט עברו על החוק וביצעו עבירה פלילית של הסגת גבול ובנייה בלתי חוקית. קרקעות המדינה אינן הפקר ושטחים ציבוריים פתוחים הם איזורים אסורים לבנייה האמורים לשרת את הציבור כולו. כמובן שבנוסף לכך בנייה בלתי חוקית אשר נעשית ללא האישורים המתאימים היא בנייה מסוכנת שעלולה לקרוס על ראשי השוהים במבנה ולסכן את שלומם. מפקחי החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל ימשיכו לבצע את משימתם בשמירה על הקרקעות הציבוריות, לפי הוראות החוק ובתי המשפט ולטובת הציבור".

ברשות מקרקעי ישראל מציינים כי ברוב המקרים בהם נדרשת המדינה לבצע הליך משפטי ובסופו פינוי, על מנת להחזיר את הקרקע לרשותה, מוגשת נגד הפולשים תביעה כספית, בה הם נדרשים להחזיר לקופת המדינה את דמי השימוש בקרקע וכן את העלויות שנגרמו למדינה בעקבות פלישתם, לרבות שכר המפקחים והשוטרים ועלויות הציוד ההנדסי שמשמש לפינוי הפלישה.