האם יסודיותו של עו"ד, גרמה להפחתה של למעלה מ- 100,000,000 ש"ח מהסכום בתיק ההונאה הגדול? בכתב האישום המתוקן שהוגש השבוע פחת סכום המע"מ בלמעלה מ- 100,000,000 ש"ח
ביום 23.03.11 הודיעה רשות המסים, כי הוגש כתב אישום במסגרת "הונאת המיליארד", שבמסגרתו נעצרו עשרות חשודים במעורבות ברשת מסועפת ומורכבת של הפצה וקיזוז של חשבוניות מס פיקטיביות. לטענת רשות המסים הפרשיה כללה היקפי השתמטות מתשלום מס ערך מוסף בגובה של כ- 270,000,000 ₪ לפחות, הנובעים מעסקאות פיקטיביות שערכן כ - 1.7 מיליארד ₪, ועוד מאות מיליוני שקלים במסגרת ביצוע עבירות מס הכנסה.
לא חלפו אלא שלושה שבועות ולבית המשפט הוגש ב- 12.4.2011 כתב אישום מתוקן ועל פיו מייחסת המדינה לנאשמים קבלה במרמה של מע"מ בסך 160 מיליון שקל, כנגד חשבוניות פיקטיביות בסך מיליארד שקל בלבד. מתברר כי ערנות ויסודיות של משרד עורכי הדין גלעד ברון ושות', המייצג את אחד מהעוסקים שנחשד בקיזוז החשבוניות הפיקטיביות, היא שחשפה את הטעות.
במקביל לכתב האישום שהוגש כנגד "המפיצים", נערכו חקירות של עוסקים בקיזוז חשבוניות שהוצאו שלא כדין,וביניהם לקוח המיוצג על ידי משרד ברון. הלקוח נעצר למשך עשרה ימים, ובנוסף, המדינה תפסה רכוש וכספים בשווי כולל של למעלה מ- 7 מליון ש"ח.
בין היתר נטען בדוחות הסודיים שהוגשו, כי הלקוח קיזז חשבוניות פיקטיביות, שהמס בגינן הינו 15,000,000 ש"ח. לאחר שתיק הלקוח הועבר לטיפול משרד עורכי הדין גלעד ברון ושות', הסתבר, שסכום ההעלמה הנטען על ידי המדינה בלתי אפשרי, לאור מחזור עסקו של הלקוח.
עו"ד בועז פינברג פנה לנציגת הפרקליטות, ובשיחה עמה התברר, כי לכתב האישום בגין ההפצה, הוסיפו נספח החשבוניות החשודות, אשר עולות בעשרות מונים על היקף החשבוניות האמיתי, ולמעשה, היקף המס שחשוד שהופחת נמוך באופן משמעותי, והטעות של המדינה עולה על 13,000,000 ש"ח.
בעקבות דברים אלה, ולאחר מכתב חריף למע"מ באר שבע ולעו"ד יהודית אביטן, אשר מובילה את התיק, הסכימה המדינה, כי אכן נפלה טעות בעניינו של הלקוח, והוחלט להשיב לידיו את עיקר הרכוש שנתפס. לצד זה, אין בכוונת משרד עורכי הדין ברון ושות', לוותר על היתרה והסיבות לכך יפורטו בהרחבה בבקשה מפורטת למדינה, ואם יש צורך בכך, לבית המשפט.
כמה ימים לאחר גילוי הטעות על ידי עו"ד פינברג, תיקנה המדינה את כתב האישום כולו, והפחיתה 110,000,000 ש"ח מס (המשקפים היקף עסקאות של 700,000,000 ש"ח היקף חשבוניות) שנוספו בטעות לכתב האישום.
אגב, ככל הידוע תפסה המדינה נכסים של גורמים נוספים, אשר חשודים בקיזוז חשבוניות פיקטיביות, וזאת בסכומים הגבוהים בהרבה מהסכומים בפועל, והדבר בא לידי ביטוי בדוחות הסודיים שהוגשו לבתי המשפט לעניין אותם תפוסים – דוחות סודיים, אשר החשודים ובאי כוחם אינם חשופים להם עד להחלטה להגיש בעניינם כתב אישום.