זעמו של ראש העיר בא לאחר שמנהל סניף עמידר בחדרה, חיים סבג, שאחראי על האתר, פנה בדרישה לחברת החשמל לנתק את האתר מזרם החשמל.
ראש העיר מיהר להגיב ושיגר מכתב ל יעקב ברוש, מנכ"ל חברת הדיור הציבורי "עמידר" שמטפלת באתר. במכתב מציין יוסיפוב כי כל ניסיונתיו להשיג את המנכ"ל עלו בתוהו. "באתר מתגוררות 6 משפחות שחלקן נמצאות במו"מ להגעה להסדר ולפינוי מרצון מהקראוונים וחלקם טרם הגיעו להסדר. מצבן הכלכלי של רוב המשפחות הינו בכי רע והן גרות בתת תנאים במשך שנים רבות. הריני פונה אליך למצוא כל דרך הגיונית לגביית חובות החשמל אך לא להגיע לניתוק החשמל למשפחות אלה. כראש העיר הנני מתנגד לניתוק החשמל של המשפחות."
במכתב למנכ"ל עמידר מבקש ראש העיר אור עקיבא לפנות למשרד הבינוי והשיכון בכדי לזרז את פינוי המשפחות הנותרות באתר.
ממכתב של אשר דהן, סמנכ"ל לקוחות של חברת החשמל למנהל סניף עמידר חדרה שהעתקו הגיע לראש העיר, עולה כי עמידר פנתה בבקשה לנתק את האתר בשל "חשש להתחשמלות."
בנקודה זו הבהיר סמנכ"ל הלקוחות של חברת החשמל לעמידר כי אספקת החשמל למקום ניתנת באמצעות מניח מתח גבוה. "מתקן חברת החשמל נבדק על ידינו ונמצא תקין." הדגיש דהן במכתבו לעמידר. "באם קיימת לטענתכם סכנת התחשמלות הרי שהיא במתקן הפרטי הנמצא באחריותכם. במכתבינו הוצאו מספר פתרונות אפשריים להסדרת סוגיית הבטיחות, אם אכן קיימת, ואף הצענו לסייע בהכוונה טכנית. זאת, על מנת למנוע ניתוק אספקת החשמל שמשמעותו פגיעה קשה באיכות החיים של הדיירים ומניעת מוצר חיוני, בו בזמן שהתיקון מאפשר פתרון שיבטיח איכות חיים, עד להסדרת הנושא מול הגורמים השונים וניתוק האספקה לאתר."
בתגובה השיב חיים סבג לחברת החשמל כי ב קשת ניתוק החשמל באה ללא קשר למצב הבטיחותי באתר. "ב קשת נו נובעת מכך שהדיירים אינם משלמים עבור השימוש בחשמל. הואיל וחיובי החשמל משולמים ע"י חברת עמידר והחוזה לאספקת החשמל חתום מול חברתנו, ומאחר והדיירים אינם משלמים את חובם עבור צריכת החשמל וקיים נגדם צו פינוי ע"י בית המשפט, אנו דורשים לנתק את החשמל באופן מיידי ולהפסיק את ההתקשרות בינינו באתר זה." סבג מאיים כי אם לא ינותק החשמל עמידר תראה עצמה פטורה מת שלום החשמל עבור האתר."
לאור מכתב זה הודיע מנהל אזור חדרה בחברת חשמל ליוסיפוב כי עליו להענות לב קשת עמידר ולנתק את החשמל מהאתר.
"אני המום מחברת עמידר, צריכים לשמור על החוק, יש להם חוב, אני מבין, אבל צריך לפתור את זה, לא רק לדבר אלא לעשות. מדובר בדיירים החיים בתנאים בלתי נסבלים." אומר ראש העיר בכעס. "מדובר במשפחות שלחלקן יש ילדים שאמורים להתפנות מהאתר בהסכמה והנושא נמצא בטיפול משרד השיכון. מדובר בהתעללות בתושבים של אור עקיבא ואני מיצר על כך ומתכוון לפנות לדרגים בכירים על מנת לטפל בנושא הזה. האנשים הללו סבלו וסובלים מספיק ולא צריך להוסיף להם כדי להפעיל עליהם לחץ. אני מתכוון לתמוך בהם במעשה ומעבר למילים ולמכתבים לבוא ולהזדהות איתם ולהביא את מצוקתם למקבלי ההחלטות."
בשנות ה- 90 עם העלייה הגדולה ממדינות חבר העמים ואתיופיה נפתח אתר הקראוונים באור עקיבא ביחד עם עשרות ברחבי הארץ. מרבית הדיירים פונו משם לדירות קבע או לדירות של חברת עמידר במסגרת הדיור הציבורי. המשפחות שנותרו סובלות ממצוקה כלכלית. הפיצוי שמוצע לדיירים לא שכנע אותם לעזוב את המקום והם ממתינים לפיתרונות דיור ראויים עבורם.