בתערוכה יוצגו ויימכרו עבודות של טובי האמנים בישראל וההכנסות יוקדשו להשמה במקומות עבודה של נשים ערביות ולקידום פעילות כלכלית, חברתית ותרבותית במסגרת פרויקט נשים ועבודה של ארגון העובדים מען. השנה התערוכה היא בשת"פ עם סטודנטים מקורס אוצרות במחלקה לאמנות רב תחומית בשנקר.

כלים

 המחלקה לאמנות רב-תחומית בשנקר מארחת: תערוכת לחם ושושנים 10 - מכירת יצירות אמנות עבור פרויקט 'נשים ועבודה'. סופ"ש 28-26 בנובמבר 2015, בנין עלית: ז'בוטינסקי 8, רמת-גן

פתיחה: חמישי 26.11 בשעה 20:00 | שישי 09:00 – 15:00 | שבת 19:00 – 23:00

אמנים רבים פועלים להצלחתה של התערוכה, בהם: מיכל נאמן, אניסה אשקר, לארי אברמסון, סיגלית לנדאו, ציבי גבע, אסד עזי, עדו בראל, דגנית ברסט, ארם גרשוני, יורם קופרמינץ, זויה צ'רקסקי ועוד רבים.  בתערוכה האחרונה של "לחם ושושנים" גויסו כ-120 אלף דולר ממכירת העבודות.

ראש המחלקה לאמנות רב-תחומית בשנקר, פרופ' לארי אברמסון, אמר: "כמחנך, אני שמח שהשנה זכינו לארח את התערוכה בגלריה של המחלקה לאמנות רב-תחומית בשנקר, וכך להנחיל לתלמידינו את הערך החשוב של מעורבות חברתית פעילה. כאמן, תערוכת לחם ושושנים מזמנת לי הזדמנות לצאת לרגע מעולם האמנות הסגור בתוך עצמו, ולגעת בחיים עצמם. ביסוד המיזם של לחם ושושנים עומדים ערכים חברתיים שחשוב לתמוך בהם: סולידריות חברתית, והעמדת כלים מוסריים וכספיים לסיוע לשכבות המוחלשות ביותר בחברה הישראלית. התערוכה זוכה לתמיכה לא רק מציבור האמנים, התורמים יצירות לטובת המיזם, אלא גם מציבור שוחרי התרבות, הרוכשים יצירות אמנות מקוריות, וכך משלבים הבעת אמון באמנות עם תיקון חברתי ממשי."

פרופ' יולי תמיר, נשיאת שנקר, אומרת: " זוהי הפגנת סולידריות בין כל אזרחי ישראל ללא הבדל דת, מוצא, או מעמד כלכלי- סולידריות שהיא חשובה ביותר בימים קשים אלו המאופיינים ע"י עוינות ואלימות ציבורית."

 ארגון העובדים מען וסינדיאנת הגליל מקדמים תעסוקה הוגנת של נשים ערביות אל מול מדיניות ההזנחה של ממשלת ישראל. למעלה ממחצית מהאזרחים הערבים בישראל חיים מתחת לקו העוני והסיבה הראשית לכך היא היעדרותן של 75% מהנשים הערביות משוק העבודה. משום כך אנחנו מנהלים קמפיין להשמת נשים ערביות במקומות עבודה ומובילים את ההתנגדות למדיניות הממשלה המייבאת אלפי עובדים זרים לענף החקלאות במקום לאפשר לנשים ערביות להיקלט בענף.