בפתיחת הכנס דיבר יו"ר ועדת המעקב העליונה של האוכלוסייה הערבית, מוחמד זיידאן, שתקף אישור תוכנית פראוור להתיישבות הבדואית על ידי הממשלה והודיע כי הציבור הערבי לא ישלים עם הכוונה לפנות ולהרוס עשרות כפרים בדואים בלתי מוכרים. זיידאן אמר בכנס: "ישראל נמצאת במצב ירוד בעולם וכעת היא גם פותחת חזית פנימית כשהיא מבקשת לעקור עשרות אלפי אזרחים בדואים מבתיהם בשביל להקים יישובים יהודיים, זה לא מתקבל על הדעת. אנחנו קיבלנו החלטה לא לאפשר ולא להסכים לעקירת הכפרים הללו. לאזרחים הבדואים יש את הזכות המלאה לחיות על האדמות שלהם ולקבל את כל השירותים והזכויות שכל אזרח אחר בישראל מקבל". זיידאן גם התייחס למדיניות ממשלת ישראל לאורך השנים וטען כי האזרחים הערבים מעולם לא קיבלו את הזכויות שמגיעות להם. זיידאן אמר: "מאז קום המדינה ממשלות ישראל מפלות את האזרחים הערביים באופן שיטתי ומכוון, על ממשלת ישראל לקבל החלטה אסטרטגית ולהחליף דיסק בכל הקשור ליחס ולזכויות של הציבור הערבי".
לדברי עו"ד עלי חיידר, מנכ"ל שותף של עמותת סיכוי, "הממשלה הנוכחית היא הגרועה ביותר אי פעם ביחס שלה לאזרחים הערבים בישראל. אנו מודאגים מאוד ממה שעלול להתרחש בעקבות הדיון סביב ההכרזה על המדינה הפלסטינית ואנו מזהירים את הממשלה שלא לנהוג באלימות כלפי האזרחים הערבים ולאפשר להם את חופש הביטוי והמחאה".
רון גרליץ, מנכ"ל שותף של סיכוי, אמר: "בכנס סיכוי היום היה דיון בין נציגים בכירים ממשרדי הממשלה לבין הנציגות הבכירה ביותר של הציבור הערבי. הדיון כלל הסכמות לצד מחלוקות. מצער שבנגב הממשלה מתעלמת מנציגי הבדואים ופועלת באופן חד צדדי, דבר שיכול להוביל לתבערה גדולה".
בפאנל מיוחד על נושא הדיור והקרקעות בציבור הערבי השתתף גם ראמז ג'רייסי, ראש העיר נצרת ויו"ר ועד ראשי הרשויות הערביות. ראמז מתח ביקורת על העדר שילוב של ערבים בעמדות מפתח בשירות הציבורי. ג'רייסי אמר: "קיימת מגמה ברורה של ריחוק ערבים ממוקדי קבלת החלטות. במשרדי ממשלה כמעט ואין מנכ"לים, סמנכ"לים ומנהלי מחוזות. כשאין ערבים במוקדים החשובים האלה אז זה כבר לא עניין של מדיניות ממשלתית אלא פשוט העדר אנשים מתאימים שיציגו את הצרכים של הציבור הערבי. אנחנו רואים שאם לא יהיו בתהליכים של חקיקה וקבלת החלטות בעמדות מפתח גם נציגים ראויים של הציבור הערבי אז המצב ימשיך להיות כמו שהוא והאפליה והפערים בין יהודים לערבים לא ישתנו. ראמז ג'רייסי גם קרא לפקידי הממשלה להפסיק ולכנות את הערבים "מיעוטים" ואמר – "לנו יש זיהוי ואנחנו ערבים – אז אנחנו מבקשים שתקראו לנו ככה. לי זה נשמע צורם שמכנים אותי כ'מיעוטים'. תתייחסו אלינו על פי הזהות שלנו ולא כמיעוטים".