אמש צעד בפעם הרביעית מצעד הגאווה בחיפה, בהשתתפות מאות מפגינים יהודים וערבים. המצעד, שנערך תחת הסיסמא "כל האהבות שוות", צעד לאורך הרחובות יפה נוף, שער הלבנון ושדרות הנשיא, והסתיים בעצרת בגן האם. במצעד בלטו פעילי חד"ש, שהניפו דגלים אדומים ונשאו שלטים שעליהם נכתב "גאווה במאבק להגנת הדמוקרטיה"

כלים

לדברי אור שי, רכז פורום אדום-ורוד של חד"ש (הפורום הגאה בחד"ש), "הגענו הנה למצעד כדי להביע קול של מחאה יהודית-ערבית נגד המתקפות על המרחב הדמוקרטי, שחלקן מופנה כלפי הקהילה הגאה, כמו האפלייה ההומופובית והניסיונות להגביל את חופש הביטוי של הקהילה". עוד הוסיף שי "המאבק הגאה לשוויון זכויות הוא חלק מרכזי במאבק על המרחב הדמוקרטי בישראל ונגד כל סוגי האפליות".

בהזמנה שהפיץ פורום אדום-ורוד של חד"ש נכתב "דווקא בחיפה, עיר משותפת לערבים/ות ויהודים/ות, יש צורך בקול רם וברור של שותפות ערבית-יהודית במצעד הגאווה". מיאר סלימאן, פעילת חד"ש שצעדה במצעד אמרה "אחד הדברים הכי חשובים לי במצעד הגאווה בחיפה הוא האופי היהודי-ערבי שלו, וזה אחד הדברים שניסינו להבליט כשצעדנו ביחד בבלוק אדום של פעילי חד"ש". סלימאן הוסיפה "שותפות יהודית-ערבית היא הדרך הטובה ביותר לקדם מאבקים למען הדמוקרטיה, כמו המאבק של הקהילה הגאה, כי עצם השותפות מעידה על תוכנו המתקדם של המאבק".

חבר מועצת העיר הישאם עבדו (חד"ש), שנכח בעצרת הגאווה, אמר "שמחתי להשתתף במצעד הגאווה בחיפה, ואני שמח שיש מצעד כזה בעיר שלנו". עבדו הוסיף "חשוב מאוד שחיפה תהיה עיר שתנהג בשוויון בכל הקהילות החיות בה. המחאה המשותפת של יהודים וערבים במצעד הגאווה היא התשובה האמיתית לגזענים ולהומופובים, כמו סגנית ראש העיר הפאשיסטית יוליה שטראים, שמסיתה נגד הציבור הערבי ונגד הקהילה הגאה בחיפה", אמר עבדו. כזכור, בשנה שעברה גינתה סגנית ראש העיר יוליה שטראים (חיפה ביתנו) את צועדי מצעד הגאווה, וטענה ש"לא חינוכי" לערוך מצעד כזה בשעות בהן ילדים ערים. בנוסף, כינתה שטראים את פעילי חד"ש שצעדו במצעד הגאווה "ג'וקים".

חברת מועצת העיר עדנה זריצקי-טולידאנו (חד"ש) אמרה בנאומה בעצרת "מגיעה לנו חברה צודקת, מגיעה לנו חברה שיוויונית, ואנו נחושות ונחושים להיאבק למענה".

בברכה ששיגר ח"כ דב חנין (חד"ש) למפגיני מצעד הגאווה בחיפה, כתב כי "הרצח ההומופובי במועדון הבר-נוער בתל אביב הוכיח כי אף עיר אינה בועה, ואף אדם איננו אי. כשם שההומופוביה והאפליה פוגעות בחברה הישראלית בכל מקום בארץ, כך גם המאבק הגאה למען שוויון זכויות חייב להרים את ראשו בכל מקום בארץ. המאבק של קהילות הלהט"ב הוא חלק מן המאבק הכולל להגנתו של המרחב הדמוקרטי, מול הניסיונות של הימין לפגוע בחופש הביטוי, בעקרון השוויון ובזכויות הפרט".