מודל התוכנית פותח על בסיס יוזמות בתחום זה הפועלות בקרב משפחות עניות, שהמשרד מעורב בהן וכן על המודלים שפיתחו גורמים בשוק הפרטי, אשר אף זכו לתוכנית טלוויזיה משל עצמם.
שר הרווחה והשירותים החברתיים יצחק הרצוג, אשר יזם את התוכנית אומר כי מדובר בשירות חדשני של המשרד שהוא אישית מאמין ביכולתו לחולל שינוי ולמנוע הידרדרותם של המובטלים וכניסתם למעגל העוני והמשפחות הנתמכות על ידי המדינה למשך שנים רבות.
לדבריו: "תכנון נכון ומחדש של כלכלת המשפחה יכול לחלץ משפחות רבות ממשבר כלכלי עמוק. התוכנית הופכת להיות רלוונטית יותר לאור הוואקום שנוצר בעקבות ביטול תוכנית ויסקונסין".
התוכנית תסייע למובטלים ומשפחותיהם בהתמודדות עם המשבר הכלכלי, ומשברים אחרים המשפיעים על המשפחה הנובעים מחוסר תעסוקה. מדובר במובטלים המוכרים לשירותי הרווחה כאשר העיקרון המנחה את ליווי המשפחות בתכנית הוא הוליסטי וכולל תמיכה והתערבות מערכתית בחיי המשפחה, מציאת סידור לילדים, הכשרה מקצועית של המובטלים, אבחונים וסדנאות, וכן מערך קהילתי תומך במשפחות.
מנכ"ל משרד הרווחה נחום איצקוביץ , המוביל את התוכנית אומר: "מחקרים שערכנו מצביעים על קשר ישיר בין מצוקה כלכלית לתופעות חברתיות קשות. על רקע זאת מצאנו לנכון לסייע למשפחות במצוקה, אשר במרבית המקרים אינן מתכננות את תקציבן ואת רמת ההוצאות שלהם מול ההכנסות, דבר המחריף את מצבן הכלכלי ומקשה על תפקוד נכון ומושכל של משק הבית".
בחירת המשפחות שישתתפו בתכנית תתבצע על ידי עובד סוציאלי בשיתוף עם המחלקה לשירותים חברתיים ברשות המקומית. במסגרת הערכת מצבה של המשפחה ייבחנו בין היתר: צרכים רגשיים וחסמים אישיים וקהילתיים של המשפחה כמו: חרדה, דיכאון, פגיעה בדימוי ובביטחון העצמי עקב הפיטורים, קשיים בהתנהלות כלכלית , חוסר בהשכלה, חוסר במיומנות תעסוקתית, ועוד.
בנוסף, יבוצע מיפוי משברים במשפחה ותיבחן פעילות למציאת עבודה. מול כל משפחה שתתקבל לתכנית יוגדר חוזה משותף, כך שהמשפחה תהיה שותפה מלאה בתהליך, בבניית התכנית האישית ובהערכת תוצאות ההתערבות.
מפעיל התכנית יתאים לכל משפחה סל שירותים ייחודי לפי צרכיה. סל השירותים יכלול הדרכה כלכלית פרטנית ו\או קבוצתית, אימון אישי, מעונות יום וצהרונים מסובסדים לילדים (במידת הצורך) שיאפשרו יציאת ההורים לעבודה, סיוע בפריסת חובות, קורסי הכשרה מקצועית, השלמת שכר דירה ועוד. עלות התוכנית 8 מליון ש"ח לשנה.
כל רשות מקומית תעסיק עו"ס תעסוקתי-קהילתי שילווה את המשפחות. לכל משפחה מוקצה סכום של 10,000 ₪ לשנה עבור הליווי הצמוד. במשרד הרווחה צופים כי כניסת המשפחות הראשונות למסלול הליווי האישי יחל בסתיו 2010.