הצעות חוק פרטיות
הנחה בארנונה לנכה נפש:
החוק מסמיך את שר הפנים להתקין תקנות לטובת מתן הנחות בתשלומי הארנונה לחולי נפש .החוק מחייב רשות מקומית שקבעה הנחה בארנונה לנכה, לתת את אותה הנחה ובאותם תנאים שקבעה לגבי נכס שמתגורר בו נכה הנפש שהיה זכאי להנחה האמורה אם היה נחשב כמחזיק הנכס בעצמו, גם אם אדם אחר נחשב מחזיק בנכס.
יום חופש נוסף:
כיום, עובד רשאי לקחת יום אחד מתוך ימי החופשה השנתית שלה הוא זכאי, במועד שיבחר, ובלבד שהודיע על כך למעבידו 30 ימים מראש לפחות. החוק החדש קובע כי עובד יהיה רשאי לבחור יום חופשה נוסף מתוך ימי החופשה השנתית לה הוא זכאי, לפי רשימת הימים המנויים בתוספת לחוק.
סימון סוכרים במזון ארוז:
החוק קובע סימון כמות הסוכרים במזון ארוז מראש. הוספת סימון הסוכרים לציבור הצרכנים, יאפשר להם לבחור באופן מושכל יותר את המזון שהם רוכשים ויתרום לבריאות הציבור ולצמצום תופעת ההשמנה והשלכותיה הבריאותיות החמורות.
מענק המשולם לחיילים ששירתו כלוחמים:
כיום, המענק המשולם לחיילים ששירתו כלוחמים או כתומכי לחימה ולא השלימו את מלוא תקופת השירות הסדיר בשל פציעה שאירעה במהלך אימון או פעילות מבצעית, מחושב בהתאם למספר החודשים ששירתו עד ליום שחרורם המוקדם. החוק קובע כי לוחמים ותומכי לחימה, שנפצעו במהלך אימון או פעילות מבצעית, ובשל כך שוחררו מהשירות הסדיר, יהיו זכאים למלוא המענק שהיה משולם להם אלמלא אותה פציעה ועל ידי כך להבטיח שלא ייגרם לאותם חיילים נזק כלכלי.
חוק שוויון הזדמנויות בעבודה:
לאור הקושי בהוכחת כוונה להפלות לרעה בעבודה ,קובע החוק שבכל מקרה בו נדרש מידע כאמור, יהיה על דורש המידע – קרי, על המעביד, להוכיח שלא הפלה את העובד או את דורש העבודה מחמת הטעם האסור. כמו כן קובע הוראה נוספת בדבר היפוך נטל ההוכחה הקבועות בסעיף 9 לחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, לפיה – במקרה של תביעה אזרחית של עובד או דורש עבודה בשל הפרת הוראות יהיה על המעביד להוכיח כי לא פעל בניגוד להוראות אותו סעיף, אם הוכח שהעובד או דורש העבודה נדרש למסור מידע כאמור.
הצעת חוק אזרחים וותיקים:
חוק האזרחים הוותיקים קובע הטבות שונות לאזרח ותיק, כגון הנחה באגרת טלוויזיה, והנחה בדמי הנסיעה בתחבורה הציבורית; עוד קובע החוק, הטבות נוספות לאזרח ותיק, שמשתלמת לו גמלה לפי חוק הבטחת הכנסה, למשל – פטור מארנונה בתנאים הקבועים בחוק, הנחה במחיר התרופות הכלולות בסל הבריאות, כמו גם הטבות לפי כל דין, והטבות הניתנות על ידי גוף ציבורי, לפי הסכם או נוהג לאזרח ותיק שמשתלמת לו גמלה.
דחיית מועד חובת נגישות:
במהלך הדיונים בתקנות הנגישות ציינו כלל המשתתפים, ובעיקר נציגי המגזר הפרטי, את העובדה, שהזמן שנותר להם לבצע את התאמות הנגישות כקבוע בחוק התקצר בחצי. טענה מוצדקת זו חייבה תיקון חקיקה, ולאחר שנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, לא נרתמה ליזום הצעת חוק ממשלתית בעניין, יזם יושב ראש ועדת המשנה ח"כ אילן גילאון תקנות, לפי חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
איסור פיצול מרשמים:
החוק קובע כי מרשם ינופק באריזה הקרובה ביותר בגודלה למנת התכשיר המופיעה במרשם, וכך למעשה ימנע חיוב יתר של המבוטח בהשתתפות עצמית. החוק אוסר את פיצול הכמות למספר אריזות באופן שייקר את ההשתתפות העצמית ובנוסף נקבע כי מבוטח, אשר קופת החולים בה הוא מבוטח פעלה בניגוד להוראה זו, יפוצה על ידי קנס, שגובהו ייקבע בתקנות על ידי שר הבריאות, ויועבר למבוטח.
תיקון לפקודת הרוקחים
פקודת הרוקחים קובעת חובת סימון כלים ואריזות המכילים תרופות. לפי הסעיף האמור, הותקנו תקנות שבהן קבועות הוראות, בדבר החובה לסמן סימונים נוספים, על גבי אריזות התרופות. התיקון לחוק נועד להקל את זיהוי מטרת השימוש של תרופות, וכך להגן על בריאות הציבור מפני שימוש לא נכון בהן, בשל העדר מידע.
לפיכך, קובע החוק כי על אריזת תרופה המסופקת בלא מרשם, אם היא נמכרת בידי הרוקח, יסומנו באופן ברור וקריא, בעברית, גם שם התכשיר, מטרת השימוש בתכשיר, תוויות הזהירות וכן המילים "יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש".
הצעות חוק ממשלתיות
שירותים פיננסיים:
החוק משנה את שיטת עדכון הקצבאות לעדכון שנתי מידי חודש ינואר, וזאת החל מחודש ינואר 2011 בדומה לשיטת עדכון הקצבאות לפי חוק שירות המדינה ששונתה בשנת 2009. עוד קובע החוק מוצע בהצעת החוק לקבוע שעמית שפרש מעבודתו עד חודש יולי 2009 יהיה זכאי להפרש קצבאות בעד קצבאות החודשים אוגוסט 2009 ועד דצמבר 2009 בשיעור של 17.5%.
תרומת ביציות:
החוק מסדיר לראשונה את תרומת הביציות למטרת הולדה וכן את הסדרת השימוש בביציות לצורכי מחקר; כל זאת תוך שמירה על זכויותיהן ובריאותן של תורמת הביציות והנתרמת וכן תוך שמירה על מעמד האישה. הצעת החוק מסדירה את הליך תרומת הביציות למטרות הולדה לאישה שהיא בגירה ושטרם מלאו לה 54 שנים שעקב בעיה רפואית אינה יכולה להתעבר או שיש לה בעיה רפואית אחרת שמצדיקה שימוש בביציות של אישה אחרת.
טיפולי שיניים חינם לילדי ישראל
החוק מהווה מהפכה בשירותי הבריאות הממלכתיים בישראל. בפעם הראשונה הוכנס תחום בריאות השן, בשלב זה לילדים בגילאי 0 עד 8, לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, וכן נקבע שהשירותים שיינתנו בתחום בריאות השן יכול שיינתנו גם על ידי תאגיד ייעודי שהוא חברה לתועלת הציבור חברה שהוכרה כמבטחת ייעודית לבריאות השן. התאגיד הייעודי האמור יהיה רשאי לעסוק רק בפעילות שהותרה לו ולא מעבר לכך.
חוק הביטוח הלאומי (תיקון מס' 120)
החוק קובע כי אזרח המקבל קצבת נכות או קצבת זקנה, ויש לו ילדים, לפי סעיף 238 לחוק, מזכים את הוריהם בתוספת קצבה בגינם, עד הגיע הילד –ילדים לגיל 24 במקום 22 עד כה .
השכלה גבוהה לחיילים משוחררים
החוק קובע כי תוקם קרן חדשה – הקרן לעידוד לימודי השכלה גבוהה לחיילים משוחררים.מטרת הקרן החדשה היא עידוד חיילים משוחררים ללמוד במוסדות להשכלה גבוהה באזורי סיוע (שהם אזורי עדיפות לאומית) שתיקבע הממשלה באישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות, באמצעות מימון השתתפות בשכר הלימוד באותם מוסדות, וכן עידוד חיילים משוחררים המתגוררים באזורי סיוע, ללמוד לימודי השכלה גבוהה, באמצעות תכניות שונות, ובין השאר באמצעות השתתפות בשכר הלימוד במוסדות להשכלה גבוהה ובאמצעות מימון פעילויות להכנה והכשרה לקראת לימודים.