בדברים במכללה האקדמית נתניה בעקבות פסה"ד המרשיע של הנשיא לשעבר אמר חנוך כי מדובר בצוות שופטים אמין ומקצועי שהרשיע את הנאשם ע"פ העובדות שהוצגו לפניו, מבלי קשר לדיווחים התקשורתיים של הפרשה.
בתשובה לשאלה הסביר השופט בדימוס המלמד כיום בביה"ס למשפטים במכללה, כי שאלת מועד ריצוי העונש תלויה בהחלטת השופטים עצמם. אלה יכולים לשלוח את הנאשם לריצוי העונש מיד עם מתן גזר הדין או להמתין לתוצאות הערעור אם יוגש ע"י פרקליטיו של קצב. לדבריו, במקרה רגיל של אדם שהורשע באונס הוא נשלח מידית למאסר בשל חומרת העבירה.
פרופ' עמנואל גרוס המלמד גם הוא בביה"ס למשפטים במכללה בנתניה סבור כי קצב דחה את עסקת הטיעון כי לא רצה להודות בשמץ של עבירה ומשום שראה בכך פגיעה בכבודו מבלי שפשע לדעתו. ד"ר חיים שיין מביה"ס למשפטים טוען כי מעבר להיבט המשפטי הרשעתו של קצב מעידה על הידרדרות מוסרית בחברה הישראלית ובהנהגתה, בה אין דוגמא אישית וכל אחד לנפשו ולכספו.
לדעתו, היועץ המשפטי לשעבר מזוז צדק כשלא הכניס את א' מבית הנשיא לכתב התביעה וטעה כשהסכים לעסקת טיעון. דיקן ביה"ס למשפטים פרופ' סיני דויטש סבור כי עדותן של נשים שהותקפו לטענתן מינית בעבר ע"י קצב תרמה רבות להרשעתו.