בעשור האחרון, רבים ניגשים ללמוד שוק ההון במכללות השונות.
כיצד לבחור מכללת שוק ההון בצורה מקצועית
ראשית, צריך לדעת בדיוק מה רוצים ללמוד וללכת למוסד המלמד זאת. האם רוצים ללמוד השקעות ערך? אולי מסחר יומי? מסחר באופציות? במט"ח? ניתוח טכני? ההבנה שלי לגבי מה אני רוצה ללמוד- תחסוך כסף ועוגמת נפש בהמשך. כדאי ללכת ללמוד במכללה שמתמקדת בלימוד החומר הנבחר.
הבעיה היא שרבים אינם יודעים מה הם רוצים ללמוד עד שהם מנסים ואז כדאי לבחור ללמוד מגוון חומרים בקורס אחד ומשם לבחור במה אני רוצה לעסוק. מרבית המכללות מתמקדות בשיטת הניתוח הטכני. כדאי להימנע מלימוד רק בנושא זה ולחפש מקום המלמד נושאים מגוונים יותר.
השני זה המחיר. לימודי שוק ההון אינם עסק יקר. ההמלצה שלי היא לא ללכת על מוסד יקר מידי.אתם עוד לא יודעים אם תאהבו ואם תתחברו ולכן כדאי למצוא מוסד שלא לוקח יותר מ4000 ש"ח. אח"כ אם משהו ימצא חן בעיניינו ונרצה עוד להתמקצע בו-נעשה זא. אבל אם לא? הלכו 8000 ש"ח סתם ככה לפח? השלישי זה לא להתפתות אחרי מתנות.
מכללות שוק ההון מציעות לעיתים מתנות מפתות על מנת שתכנסו בשעריהם. בדרך כלל זה כסף חינם למסחר.לפעמים זה מגיע לאלפי שקלים מתנה. אל תהיו תמימים.אין מתנות חינם. המכללה נותנת את "המתנה" הזו על מנת שתצטרפו לברוקראז' שלהם והם ירוויחו מהעמלות של הפעולות שלכם.
כלומר- המתנה היא על תנאי. תצטרפו למסחר דרכינו, תקבלו את הכסף ולעיתים גם יכריחו אתכם לבצע פעולות רבות בתיק מבלי שיש צורך,רק כדי שישיגו אחוזים מהעמלות שלכם. לסיכומו של דבר, חפשו לפחות בהתחלה, ללמוד במקום שיהיה אמין, איכותי, לא יקר וילמד אתכם את מגוון החומר.
עינב כהן - מנכ"ל אקדמית "ישראל בורסה"
לימודי שוק ההון בסדרת שיעורים פרטיים עד להתמקצעות מוחלטת.