ח"כ אורית זוארץ (קדימה): "הצעת החוק מהווה עליית מדרגה בהכרה באחריות החברתית של המדינה והממשלה לקורבנות הזנות. חובה עלינו למוטט את התשתית והדלק שמניעים את הגלגלים לניצול נשים בזנות. עולם המדיה, הפרסום והעיתונות מהווים גורם משמעותי בעידוד והגברה הביקוש לזנות, רק פגיעה בכיסם של המפרסמים תפגע בתופעה זו. במקביל, חובת המדינה להרחיב את התשתית הטיפולית ואת המענה הניתן לקורבנות"
חשיבותה של הצעת החוק באמירה כי המודעות המציעות שירותי זנות פסולות. על פי הצעת החוק יחול עונש של 3 שנות מאסר על המפרסם, במטרה ליצור הרתעה. כן יוסדר חילוט חובה וקנס חובה וכל תשלום שיגיע לידי המפרסם תמורת הפרסום יצא מידיו תוך תשלום גבוה בהרבה מכפי שהרוויח.
ח"כ ד"ר דב חנין (חד"ש): "קבלת החוק היא שלב חשוב במאבק בסחר בנשים ובתעשיית הסרסרות לזנות בכלל. הגיע הזמן להבין שבעולמנו הפכה הזנות לתעשייה. חוליית הפרסום היא חלק חיוני בכלכלת הזנות וקטיעתה תפגע בה ובסחר בנשים. אני מברך על אישור החוק ועם זאת מבקש לסייג- אסור שהתיקון המוצע יהפוך לכלי לפגיעה בנשים ובגברים המנוצלים בזנות, עלינו לוודא שהתיקון לא יהווה פגיעה נוספת בקרבנות התעשייה".
לצד הצעת החוק, ניסה ח"כ חנין להעביר הסתייגות לחוק לפיה בשנתיים הראשונות להחלת החוק לא יחויבו באחריות פלילית מי שמפרסם את עצמו במודעה. ההסתייגות נובעת מהחשש כי הצעת החוק תפתח פתח לענישה של קורבנות תעשיית הזנות עצמם, כיון שזיהויים ותפישתם קלה יותר לרשויות אכיפת החוק מאשר אכיפת החוק ביחס לסרסורים ומסיתים לזנות. ההסתייגות המוצעת של ח"כ חנין לא התקבלה.
הצעת החוק שהינה תיקון לחוק העונשין מאמצת את מה שנקבע ב"פסק דין שוקן", לפיו שירותי הזנות ייחשבו לכאלה גם אם הוגדרו כ"עיסוי", "אירוח" או "ליווי", ובלבד שמדובר בעסקת חליפין של מין בתמורה לכסף או שווה כסף. חשיבותה של הצעת החוק בעצם האמירה כי המודעות המציעות שירותי זנות פסולות. על פי הצעת החוק יחול עונש של 3 שנות מאסר על המפרסם, במטרה ליצור הרתעה. כן יוסדר חילוט חובה וקנס חובה וכל תשלום שיגיע לידי המפרסם תמורת הפרסום יצא מידיו תוך תשלום גבוה בהרבה מכפי שהרוויח.
עד כה פרסום שירותי זנות היה מותר, אם כי בסייגים מסוימים, כשנקודת המוצא הייתה "להגן על רגשות הציבור". בהצעת החוק הנוכחית נקודת המוצא היא הגנה על העוסקות בזנות, בהנחה שהן קורבן של המציאות.