כלים

הפסיקה החדשה תקל מאוד על ההתמודדות מול מחזיקי קרקעות המדינה בשכונת 'כפר שלם' אשר מסרבים להתפנות ממנה בנימוק שהפיצוי הכספי המוצע להם אינו הולם את ציפיותיהם - עו"ד עדי הדר, שייצג את חלמיש בדיון: "בית משפט המחוזי הבהיר את ההלכה הנכונה בעניין פינוי מחזיקים"

המאבק המשפטי בין חברת חלמיש לבין חלק מתושבי שכונת כפר שלם מקבל היום תפנית נוספת בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, שהפך את החלטת בית משפט השלום וקבע כי חברת חלמיש תוכל לדרוש פינוי דיירים מקרקע מבלי שעליה להוכיח את גובה הפיצוי למחזיק.

כזכור, לפני כשנה דן בית משפט השלום בתל-אביב בתביעתם של כמה מתושבי כפר שלם שלא לאפשר לחברת חלמיש לפנותם מהשטח בו הם מחזיקים, עד שתציג  חלמיש  בפני בית המשפט ראיות לגובה הפיצוי שהיא מתכוונת לשלם להם עבור פינוי קרקעות המדינה. בית משפט השלום קיבל את עמדת התושבים  דחה את תביעת הפינוי והורה לחברה לפעול על פי הפסיקה החדשה, אולם החברה החליטה לערער על ההחלטה לבית המשפט המחוזי.

בדיון שהתקיים  ביום 6.9.11 בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים, בפני הרכב השופטים ישעיהו שנלר, ד"ר קובי ורדי ורות להב-שרון, החליט הרכב השופטים להפוך את החלטת בית משפט השלום, וקבע כי למחזיקים אין זכויות קנייניות בקרקעות שכונת כפר שלם והחליט להחזיר את הדיון בתביעת הפינוי לשלב ההוכחות בבית משפט השלום.

בחלמיש קיבלו בסיפוק רב את החלטת בית המשפט המחוזי, שתקל מאוד על ההתמודדות מול מחזיקי קרקעות המדינה בשכונת כפר שלם אשר מסרבים להתפנות ממנה בנימוק שהפיצוי הכספי המוצע להם אינו הולם את ציפיותיהם.

שופטי המחוזי שהורו על ביטול פסק הדין של השלום, אף מתחו ביקורת על התנהלות המשפחה שביקשה פיצוי על הקרקע ולאחר-מכן דרשה לדחות את התביעה נגדה, וקבעו כי היא נעשתה בחוסר תום לב.

בית המשפט המחוזי קבע שהתזה של בית משפט שלום לפיה על התובע פינוי להציע פיצוי בתביעה נפרדת, לא יכולה לעמוד.

עו"ד עדי הדר, שייצג את חלמיש  ומדינת ישראל  בדיון, אמר: "החלטת בימ"ש המחוזי תואמת את ההלכות הנהוגות בבית המשפט העליון ומסירה כל ספק, אם נוצר, לגבי ההלכה בתחום השמירה על זכויות בעלי מקרקעין".