פני אי אלו שנים קיבלתי משמורת על ביתי הבכורה, מסיבות שונות ומשונות שלא פה המקום לפרט. תפקדתי כמה שנים כאב משמורן יחיד לביתי בעזרתם של הורי (אין על שני הפולנים האלו). בשנים האלו למדתי על בשרי כיצד מתייחסת המערכת אל הורה יחידני ובמיוחד, אם הוא גבר
אין כאן אצבע מאשימה, זה אפילו לא מאמר שנכתב ממקום כואב. זה מאמר הבעת דיעה נוכח שיחות שהיו לי ברשת ומחוצה לה לאחרונה על הביטוי הזה שאני לא רוצה לקבלו- הורה חד הורי. אני מתנצל מראש בפני כול אותן נשים שרואות בביטוי חד הורית ביטוי מעליב, כל שכן בפני אלו הקוראים את הכתוב ומרגישים שהוא מגיע ממקום אישי.
כעבור כמה שנים הכרתי את מי שהינה פרודתי דהיום והיא הצטרפה לתא המשפחתי הקטן שלי ולקחה בו חלק, כמה שנים אחר כך נולדה לנו בת משותפת ראשונה ואחריה עוד שני בנים, תגידו משפחה מורכבת, אבא אמא ו4 ילדים, 2 בנות ו2 בנים …כן ולא …
מערכת היחסים כאמור התפוגגה לה ושוב לא פה המקום להיכנס לסיבות מדוע איך למה ומי אשם, אלא שהתפוגגות זאת ומאבק גירושין מכוער, אלים, מבזה גרם לי להיחשף בצורה אישית וציבורית לנושא השוויונית במשפחה וכל המשתמע ממנו.
אני לא אומר שהמערכת בעד נשים, אני גם לא אומר שהמערכת בעד הילדים, תחושת הבטן והקורה בשטח גורמים לי ולעוד רבים אחרים לומר: המערכת נגד גברים ונגד הילדים, וכן תתפלאו נגד הנשים….
כאשר זוג שותפים רוצה לסיים את השותפות ניגשים לבורר/מגשר/בית משפט/ או בהידברות ומסיימים את הקשר בצורה שמטיבה עם הצדדים, כאשר זוג שותפים בתא משפחתי רוצה לסיים את השותפות - פה מתחילה מלחמת עולם שלישית ב99 מקרים מתוך 100, ואני חושש שאני עדין.
לא פה המקום להיכנס למה קורה בתהליך הזה, אך בגין החוקים במדינת ישראל כאשר הגבר עוזב או מועזב את הבית, או לחלופין כאשר בגין מאבק הגירושין מוכרז הגבר כמסוכן/אלים/ועוד מטבעות לשון מעניינות, שלא היו קרובות אליו בתפקודו כהורה מעשיר בבתי הספר, חברות בוועד הורים ועוד - אוטומטית מקבלת האישה משמורת זמנית על הילד/ים ולמעשה הופכת בפני הרשויות ל"חד הורית".
מה אומר לכם הביטוי "חד הורי/ת"? לי אישית הוא אומר - אין צד נוסף בהורות, או במילים אחרות אותה אישה או אותו גבר הנושאים את התואר המדובר הינם או אלמנ/ה או מקבלת תרומת זרע במקרה של אישה, או מאמץ במקרה של גבר …..כל אופציה אחרת משמעה רמיסה בביטוי נלוז של הזכות/חובה הכי בסיסית לכל מי שהביא ילד/ה לעולם - להיות הורה.
לא הייתי חד הורי אלא גרוש עם ילדה - הורה משמורן על ילדתו. באופן פרדוקסאלי הייתי צריך להילחם על כל הטבה שנשים גרושות עם ילדים מקבלות אוטומטית, וזה כולל את נקודות הזיכוי המגיעות על פי חוק להורים ומוכנסות אוטומטית אל האישה. ובכל זאת, הזכות להיות הורה אינה משהו שמותר לנו לרמוס לא במעשה ולא באמירה, שינוי המוסיקה הצורמת, שינוי תודעתי של המושגים יכול להוביל להורות טובה יותר ומפה טובת הילד/ה/ים.
חד הורי/ת = אם/אב לילד כאשר ילד /ה זה/ו הינו יתומ/ה מאב/אם ו/או הובא לעולם מתרומת זרע או שהינו/ה מאומצ/ת
גרוש/ה + ילד/ים = הורה שנפרד/ה מבן/בת זוגו ויש לו/ה ילדים.
לנושא הכספי, קרי ההטבות שאמורים לקבל הורים גרושים עם ילדים אתייחס במאמר אחר. ובינתיים …אנא …בואו ננגן מוסיקה פחות צורמת.זה לטובת ילדינו.
הכותב, סתיו אדם, הוא אב פרוד מזה 4 שנים, מקים ומפעיל קבוצות תמיכה חינמיות לפרודים פרודות גרושים גרושות מתוך ראייה של טובת הילד. לבלוג של סתיו אדם: http://stavadam.com