MilsteinMati_8928 עשרה פרויקטים משותפים לחוקרים ישראליים ובריטיים, העוסקים באתגרים גלובליים בתחומי אנרגיה והסביבה, נבחרו לקבל מימון מתכנית BIRAX – תוכנית לשיתוף פעולה מחקרי ואקדמי בין בריטניה-לישראל. ההודעה על הזוכים פורסמה אמש (ד') ע"י מר וויליאם האג, שר החוץ הבריטי, שהגיע ארצה להשתתף באירוע לציון שיתוף הפעולה המדעי בין בריטניה לישראל, שהתקיים בחסות שגריר בריטניה לישראל, מר מת'יו גולד

כלים

האג הדגיש בהכרזתו את "חשיבות המדע כאבן פינה ביחסים בין שתי המדינות". לדבריו, "שתי המדינות בנו את הכלכלות הלאומיות שלהן ואת זהותן באמצעות מעמדן כמובילות במדע ובטכנולוגיה".

שר המדע והטכנולוגיה, פרופ' דניאל הרשקוביץ: "הסכם שיתוף הפעולה המדעי עם בריטניה, כמו גם הסכמים דומים עם מדינות אחרות, הוא עדות נוספת למעמדה של ישראל כמעצמה עולמית מדעית. אני מייחס חשיבות רבה מאד לשיתופי פעולה מדעיים בינלאומיים בכלל, ולשיתוף הפעולה עם בריטניה בפרט. שפת המדע היא השפה המגשרת על הבדלים ופערים בין עמים וחברות שונות בעולם ושיתוף הפעולה בין ישראל לבריטניה יקדם לא רק את שתי המדינות האלה, כי אם את העולם כולו".

עשרת הפרויקטים שנבחרו עוסקים במגוון רחב של נושאים בתחום הסביבה, למשל: שימור ריף האלמוגים בים סוף, פיתוח משאבים ביו-מתחדשים לתחליפי פלסטיק מבוסס נפט שאינם מתכלים, יצרנות ביבולים כדי לשמור חקלאות בר-קיימא. הפרויקטים נבחרו על בסיס קריטריונים כגון: חדשנות, מידת שיתוף הפעולה ואפשרויות להמשך הפרויקט בטווח הארוך במסגרות בינ"ל.

החוקרים מהמשתתפים מגיעים מהאוניברסיטאות של בנגור, באת', ברונל, קימברידג', גלאזגו, לידז, אוקספורד, סאות'המפטון ואימפריאל קולג' בבריטניה ומאוניברסיטת בן-גוריון, אוניברסיטת חיפה, האוניברסיטה העברית בירושלים, הטכניון, אוניברסיטת תל אביב ומכון ויצמן בישראל. כל מחקר יזכה במענק בגובה של כ- 30,000 ליש"ט.

ד"ר סיימון קיי, מנהל המועצה הבריטית בישראל, הדגיש את חשיבות הקשרים הנבנים בין אקדמאים ישראלים לבריטים כתוצאה מתכנית BIRAX: "יצרנו במכוון תכנית המקדמת דיאלוג באמצעות הענקת מענקים לביקורים הדדיים בין קבוצות מחקר בבריטניה ובישראל. המדע הינו הלב של BIRAX, אולם בניית הקשרים בין האקדמאים הוא מה שנותן לתכנית זו חיים. אנו מודים לשותפים שלנו, ובמיוחד לקרן פרס, ל- UJIA וכן לממשלות ולאקדמאים מבריטניה ומישראל המאפשרים ל- BIRAX להתקיים".

לדברי טרבור פירס, מנכ"ל קרן פירס, "אנו שמחים לראות שהשותפות שלנו עם המועצה הבריטית ממשיכה להעמיק את שיתוף הפעולה האקדמי והמחקרי בין בריטניה לבין ישראל. אנו מקווים שקשרים אלו ימשיכו לצמוח ולפרוח במשך הרבה שנים לתועלתן של בריטניה, ישראל והעולם כולו."

תכנית BIRAX הוקמה ע"י המועצה הבריטית בשיתוף פעולה עם קרן פירס ומדענים מובילים מבריטניה ומישראל במטרה לחזק את שיתוף הפעולה האקדמי בין שתי המדינות. התוכנית הושקה בשנת 2008 ע"י ראשי הממשלה הישראלי והבריטי ונהנית מתמיכה נמשכת של שתי הממשלות. התוכנית מנוהלת ע"י המועצה הבריטית בישראל. בין המממנים נמנים קרן פירס, ה-UJIA, המשרד הבריטי לחדשנות עסקית וכישורים, משרד החוץ הבריטי, ומשרד המדע והטכנולוגיה בישראל.

עדכונים אחרונים

ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…
נוב 30, 2023

שליטה באמנות האנימציה: המשמעות של קורסי אפטר אפקטס במכללות לאנימציה

בתחום כמו אנימציה, חשוב להישאר מעודכנים תמיד. ככל שהתעשייה מתפתחת, כך גם הכלים והטכניקות…
אוק 24, 2023

התפקיד המכריע של ההכנה בתהליך החטיבה: הדרכת תלמידי כיתות ו' מחוננים

להכנה לחלוקה יש תפקיד מכריע בהדרכת תלמידי כיתות ו' המחוננים. תהליך זה חיוני כדי להבטיח…
אוג 03, 2023

מה חשוב ללמוד כשיוצאים לעבודה בהייטק

בעולם הטכנולוגיה המתפתח במהירות, חיוני להישאר בקדמת העקומה ולהצטייד בכישורים ובידע…
מרס 01, 2023

כל מה שחשוב לדעת על לימודי ניהול

תוכנית הלימודים בתואר ראשון בלימודי ניהול עוסקת בתיאוריות ובפרקטיקות של הניהול העסקי.…
ינו 16, 2023

סטודנטים? כך תקלו על עצמכם בתואר

לימודי תואר ראשון הם חוויה מרתקת ומעצימה, אבל גם תובענית מאוד.