שילוב של גבינות ויין באירועים הפכו כבר מקובלים בישראל ובעיקר בזכות עלית המודעות לאיכויות התוצרת החקלאית. הגבינות מוסיפות גוון לטעם היין ומאפשרות לטעמים נוספים להתחזק עם השילוב ביניהם, ממש כמו בשר ויין. בנוסף לטעם המשתלב היטב, ידוע כי הצרפתים מקנחים את הארוחה עם גבינות ויין ולא סתם, הגבינות בשילוב היין מתעכלות היטב ומעניקות תחושה נוחה. כאשר מתכננים ארוחה של יין וגבינות ,מחלב צאן או בקר, חשוב להתאים בין הגבינות והיין
מומחי יקב הרי גליל, השוכן במרומי הרי נפתלי, מספקים טיפים חשובים להתאמה בין גבינות ויין:
לגבינות עדינות מתאימים יינות אדומים פירותיים, לגבינות קשות חזקות - יינות אדומים או לבנים כבדים, לגבינות כחולות- יינות לבנים, לגבינות עיזים - יינות לבנים או אדומים פירותיים.
החשוב ביותר הוא שהשילוב יהיה טעים לכם, ולכן הכללים הם בגדר המלצה ומתן כיוון בלבד. מומלץ מאוד להשקיע בגבינות איכותיות ומשובחות אותם ניתן להשיג ברשתות השיווק ובמחלבות השונות.
את הגבינות מחלקים לקשות, רכות, כחולות וגבינות כבשים ועיזים. טעמן של גבינות העיזים והכבשים דומיננטי ביותר ולכן יש להקפיד בבחירתן.
לגבינות ברי, קממבר - גבינות בעלות טקסטורה מאוד דומיננטית בחיך ואחוזי שומן גבוהים, (כ-24%-30% אחוזי שומן בדרך כלל) המקשים על התאמת יין, לרוב יתאימו יינות אדומים כמו קברנה סוביניון או מרלו, או יינות לבנים בעלי טעם "כבד" יותר כמו יין "אביבים 2007 " של הרי גליל. הפירותיות בשילוב טעמי עץ האלון יאזנו את הטעמים.
לגבינות צאן קשות פיקנטיות מעודנות- כמו הקשקבל (בעלות 30%-27% שומן) מתאימים יינות אדומים כמו הרי גליל שיראז קברנה 2008, הרי גליל קברנה סוביניון 2009 או הרי גליל פינו נואר 2008.
לגבינות כחולות כגון רוקפור- בעלות חריפות ומליחות גבוהה, שמנות (25% שומן) ומהוות אתגר לא פשוט ליין; הרעננות והפירותיות השופעות מהרי גליל סוביניון בלאן 2010, יחמיאו לגבינות.
גבינות כחולות בסגנון הרוקפור, שהן גבינות חריפות ומתובלות מאוד העשויות מחלב כבשים, או הרי גליל רוזה צעיר וקיצי, יש להגיש את היין צונן בטמפרטורה של 10-12 מעלות.
גבינות צאן / עיזים, כבשים - גבינות צאן משויכות באופן כמעט בלעדי דווקא ליין לבן, ואם כבר אז ל"נסיך" הלבנים של יקב הרי גליל "הרי גליל ויונייה 2009".
גבינות קשות כגון פרמז'ן, גרוייר ואמנטל- גבינות אלו "אוהבות" ומתאימות יותר ליין אדום. יין ה"ברברה 2007" של הרי גליל יתאים במיוחד.
יוסי רוזנברג ממרכז המבקרים אדיר מספק סודות לאירוח מושלם בשבועות. מרכז המבקרים החדש של "אדיר " שבפארק תעשייה דלתון משלב בין שני העולמות: מצד אחד יינות איכות של יקב אדיר ומצד שני שלל גבינות קשות, יוגורטים ועוד מתוצרת מחלבת אדיר.
"לשילוב הנכון של גבינה ויין יש גרסאות רבות ולכן על מנת להפוך את האירוע למוצלח, מומלץ לשלב מספר מיני גבינות עם מספר יינות שונים, תוך יצירת מגוון אשר יאפשר לכם ליישם את הכלל הבסיסי: "אם זה טעים – זה מתאים"." אומר יוסי רוזנברג.
לשילוב נכון בין יין וגבינה קיימות מספר "אמיתות" מקובלות:
• יינות לבנים מתאימים באופן כללי לגבינות רכות וגבינות בעלות טעמים דומיננטיים יותר, דוגמת גבינות העיזים. גבינה רכה נוטה ליצור שכבה שומנית על בלוטות הטעם ו"להקהות" את טעמו של יין אדום ולכן מומלץ אדיר שרדונה 2010
• יינות אדומים, למשל אדיר קברנה סוביניון שיראז 09 יתאימו לגבינות קשות ובעלות טעמים "מתונים" יותר כגון תום, ולורד של חלב אדיר.
• את הגבינות החריפות כגון אדמון של חלב אדיר מומלץ לשלב עם יין מתוק יותר, שילוב מעולה הוא יין הקינוח של יקב אדיר הר אדמון.
מספר המלצות אשר יסייעו בעריכת אירוע יין וגבינות מוצלח:
• את הגבינות מומלץ לקנות במשולשים גדולים על מנת ליצור תצוגה יפה, כדאי להשתמש בלוח עץ / שיש נאה עליו יוצגו הגבינות.
• לשמירת הטריות מומלץ גבינה חצי קשה לשמור בנייר אלומניום במקרר
• כדאי להכין לגבינות "תגי שמות" בכדי להקל על הזיהוי, את התג ניתן לנעוץ בכל גבינה כאשר הוא מחובר לקיסם / מזלג קטן.
• הגשה נכונה של גבינות היא בטמפרטורת החדר, לכן מומלץ להוציא מהמקרר את הגבינה כשעה לפני האירוע.
• את היין יש להגיש בטמפרטורה הנכונה – יין אדום ב- 18-200c, יין לבן ב- 14-120c.
• מומלץ להכין לכל אורח מספר כוסות שיתאים למספר היינות המוגשים, על מנת לאפשר השוואה בין היינות השונים ושילובים שונים עם הגבינות.
• יינות אדומים מתיישנים מומלץ לפתוח כחצי שעה לפני הארוחה על מנת לאפשר ליין "לנשום".