לדברי וקנין במכתבו, רבע מיליון תושבי אשקלון והסביבה עתידים לשלם על תכנית הפיתוח של חברת החשמל פעמיים, באמצעות העלאת תעריפי החשמל ובאמצעות פגיעה בבריאות, אבדן ימי עבודה ותשלום עבור טיפולים רפואיים ותרופות.
וקנין אף מתייחס לסגירת חדר המיון בבית החולים ברזילי שבאשקלון לפני מספר שבועות. הוא מצטט מחקר של ד"ר מיכאל גדלביץ', שקובע, כי מאז הפעלת תחנת הכוח רוטנברג נרשמה עלייה בין 5% ל-7% במספר הפניות לחדר המיון כתוצאה מבעיות נשימתיות שגורמות למחלות ריאות ומחלות לב, דבר שהגביר את העומס על בית החולים. לדבריו, בעקבות סגירת חדר המיון בברזילי, "החולים הופנו לבית החולים קפלן ברחובות, אולם גם חדר המיון של קפלן נסגר כתוצאה מעומס. אוכלוסיה של קרוב לחצי מיליון תושבים נותרה ללא פיתרון רפואה דחופה ואשפוז במרחק סביר ממקום מגוריה. אי התקנת הסולקנים תביא לקיבוע מצב בלתי נסבל זה לשלוש שנים נוספות."
בנוסף, מתייחס וקנין במכתבו לדרישת האוצר לבטל את הצווים האישיים נגד ראשי חברת החשמל שהוציא השר להגנת הסביבה: "השר להגנת הסביבה, כך נדמה, הוא אחד השרים הבודדים בממשלה, שמבין את ההשלכות הנוראיות של הצעת ההחלטה של משרד האוצר ופועל במסגרת תפקידו וסמכויותיו לרווחת התושבים, בעוד משרד האוצר מסתתר מאחורי "המספרים"."
וקנין מסכם ואומר, כי "לא נסכים לשמש בתור הקרבנות ובני הערובה של מדיניות אזלת היד של משרד האוצר בשם רפורמה בחברת החשמל אותה מנסה האוצר לקדם על גב התושבים!"
המכתב נשלח לכל שרי הממשלה וכן למנכ"ל משרד ראש הממשלה, למנכ"לי משרדי האוצר והתשתיות, ליו"ר ולמנכ"ל חברת החשמל וכן לראשי הרשויות החברות באיגוד ערים לאיכות הסביבה נפת אשקלון, שוקנין עומד בראשו.